Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?


KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte yeni eğitim öğretim dönemi için atama bekleyen öğretmenler tarafından “öğretmen atama takvimi” tarihi merak konusu olurken, binlerce öğretmen, “öğretmen atama takvimi açıklandı” ifadelerinin yer aldığı açıklamayı heyecanla bekliyorlar. Yeni dönem öğretmen atama takvimi ile ilgili bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Tekin öğretmen ataması ile ilgili açıklama yaptı!
2023-2024 dönemi dahilinde gerçekleşmesi beklenen öğretmen atamaları ile ilgili öğretmen atama takvimi merak konusu olurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

Bakan Tekin, önümüzdeki yılın mart ayına kadar tüm atama sürecini tamamlanmış olacağını vurgulayarak, 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşlerinin bu yönde olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ile ilgili değerlendirilmelerinin bu şekilde olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den heyecanla bekleyen, öğretmenler için öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklamalar yaparak bilgi paylaşımında bulunmuş oldu.

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak?
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanması ile birlikte yeni eğitim öğretim dönemi kapmasında gerçekleşecek öğretmen atamaları ile ilgili dayı ve süreçler merak konusu olurken, konu ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Öğretmen atama takvimi tarihi binlerce öğretmen, tarafından merak konusu olsa da yetkililer tarafından öğretmen atamaları ile ilgili net tarih bilgisi henüz verilmedi.

Yetkili merciler tarafından 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi kapsamında öğretmen atama takvimi ile ilgili net bir açıklama verilmemiş olsa da öğretmen atama takviminin ekim sonunda yayınlanması bekleniyor.

2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi kapsamında öğretmen atama takvimi açıklaması ile birlikte, Başvuru sürecini tamamlayan öğretmenler, öğretmen atamaları ile ilgili gerekli bilgileri MEBBİS ve e-devlet platformu üzerinden sorgulayarak tüm detayları öğrenilebilir.