ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 10’UNU SINAVLA ALINACAK « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 10’UNU SINAVLA ALINACAK


Milli Eğitim Bakanı ) Ziya Selçuk LGS ile ilgili ikinci bir müjdeyi daha verelim. Vatandaşlarımızın şöyle bir beklentisi var. Bu sene öğrenci sayısı arttı 120 bin öğrenci devam ettiğininden öğrencilerin stresi artıyor ‘Biz nasıl gireceğiz?’ diye. Biz 120 bin olarak değil yüzde 10 olarak bakıyoruz. Bu sene tüm öğrencilerimizin yüzde 10’unu alacağız.

Bununla ilgili bir senedir çalışıyoruz. Okul okul, mahalle mahalle çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü tedbir alınıyor merak etmesinler. Yüzde 10 civarında öğrenci, sınavla girilen okullara girecek.

Türkiye’de okullar arasından imkân ve öğrenme farkını azaltmak ana hedeflerden biri. Diyelim ki okulların yıllık bütçesiyle ilgili destek bu tür okullara özel katkı. 604 bin civarı atölye yaptık. Bunun 300 milyon lira üzerinde maliyeti var. Bu atölyelerin imkânı daha az olan okullar yaptık. O bahsettiğiniz okullara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Öğretmen eğitimlerine öncelik tanıyoruz.

Okulun finansmanında bu çerçevede hem genel olarak iyileştirme, okul bazında iyileştirmeye devam ediyoruz. 1 milyon 700 bin katılıyorsa da yüzde 10’unu yerleştireceğiz. Katılımın yüzde 10’una göre kontenjan olacak. O konuda aileler rahat olsun. 1 milyon 700 bin kişi sınava girerse 170 bini sınavla alan okullara yerleşebilir.