O öğretmenler ilk kez konuştu! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O öğretmenler ilk kez konuştu!


Van’ın Çatak ilçesinde birbirine sarıldıkları için disiplin cezası verilen ve Türkiye’nin gündemine oturan iki öğretmen açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aylıktan kesme cezası verilen kadın öğretmen, “Ben meslektaşımı babam, ağabeyim gibi görüyordum. Onu öğretmen olan babamı örnek aldığım gibi örnek alıyordum. İğrenç bir iftira ile boğuşuyorum. Bunları hak etmedim” dedi. Başka bir okula sürgün edilen erkek öğretmen de, “Beni şikâyet eden öğretmenlerden biri çocuklara Said Nursi kitapları okutuyordu. Diğer öğretmen ise kız çocuklarını evine götürerek çocuğuna baktırıyordu. Ben buna karşı çıktığım için beni hedef aldılar. Milli Eğitim Bakanlığı’na güveniyorum. Bu haksızlığa müdahale edecektir” diye konuştu. 

OKULDA AÇIĞI ARANIYORDU

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, yaşadıkları sürecin çok ağır olduğunu belirten kadın öğretmen, “Suçlanan meslektaşımın okulda açığı aranıyordu. Kendisi derse 2 dakika gecikse hemen tutanak tutuluyordu. Kendisi yaptıklarıyla çocukların gönlünde yer edinmiş bir öğretmen. Kendisiyle sarılmamız ve hocamın spor odasında uzanması suçlama konusu. Kameralara bakılsın. Hocamın uzandığı saatte ben dışarıda nöbet tutuyorum” diye konuştu. 

MAAŞIMLA ATATÜRK BÜSTÜ YAPILMASINI ÖNERDİM

Erkek öğretmen ise çok zor şartlarda okuyup öğretmen olduğunu belirterek “Benim açığımı arayan öğretmenlerden biri çocuklara Said Nursi kitapları okutuyordu. Diğer meslektaşım ise ders saatlerinde 2 öğrencimi evine götürerek çocuğuna baktırıyordu. Ben çocukların dersten geri kalmasına izin vermedim. Okulda Atatürk büstü yoktu. Maaşımla büst yapılmasını dahi önerdim. Bu çıkışlarım o meslektaşlarımı rahatsız etti” ifadelerini kullandı.