Milli Uzay Programı başvuru sayfası: Türkiye Uzay Ajansı başvuru şartları neler? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Uzay Programı başvuru sayfası: Türkiye Uzay Ajansı başvuru şartları neler?


Web Banner

Milli Uzay Programı kapsamında 2 kişi Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkmış olacak. Başvurular arasından seçilen talihliler görev boyunca Uluslararası Uzay İstansyonunda bilimsel araştırma yapma şansı yakalayacak. İşte, Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru detayları…

MİLLİ UZAY PROGRAMI NEDİR?

Milli Uzay Programı, Dünya’daki gelişmeleri dikkate alarak, ülkemizdeki mevcut potansiyeli değerlendirmek üzere ülkemizin uzay politikaları alanındaki vizyonunu, stratejilerini, hedeflerini ve projelerini, koordineli ve entegre olarak yürütülmesine yönelik hazırlanmış kapsamlı bir projedir.

MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR-BİTİYOR?

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak şanslı kişilerin belirlenmesi için geliştirilen Milli Uzay Programı başvuruları başladı. Programa son başvuru tarihi ise 23 Haziran 2022 olarak duyuruldu.

Türkiye Uzay Ajansı’nın Milli Uzay Programı’na katılmak isteyenler uzaya.gov.tr adresinden başvurularını tamamlayabilecekler.

MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.- 23 Mayıs 1977’den sonra doğmuş olmak.- Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak.- Yükseköğretim kurumlarının en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik, Fen Bilimleri/Temel Bilimler, Fen Bilimleri alanındaki Eğitim ve Tıp fakültelerinden birini bitirmiş olmak.- Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak.- Boy uzunluğu: 149,5-190,5 santimetre, Kilo: 43-110 kilogram.Aday seçiminde bakılacak genel sağlık kriterlerinden bazıları şu şekilde:– Her iki gözde doğal olarak veya gözlük/kontakt lens ile düzeltme sonrası yüzde 100 görme keskinliğine sahip olmak.- Renkli görme bozukluklarından herhangi birine sahip olmamak,- Protez kullanmıyor olmak ve vücudunda platin/vida bulunmamak,- Tüm eklemler için normal hareket açıklığına ve işlevselliğine sahip olmak.- Kan basıncı/tansiyonu 155/95 altında olmak, kronik kalp ve damar sistemi rahatsızlığı olmamak.- Panik bozukluk, anksiyete bozuklukları, psikotik bozukluk, bipolar bozukluk, intihar düşüncesi, uyuyamamazlık (insomnia) veya diğer ağır kişilik bozukluklarından birini yaşamamış olmak.- Alkol, uyuşturucu/uyarıcı madde veya ilaç bağımlılığı yaşamamış olmak.- Karanlık, yükseklik, hız, kaza, kalabalık, boğulma/nefessiz kalma, dağınıklık, yalnızlık/izolasyon, kapalı/dar alan korkusu olmamak.- Epilepsi, titreme (tremor), MS (multiple skleroz), inme (felç) gibi sinir sistemi rahatsızlıkları yaşamamış olmak.

TUA MİLLİ UZAY PROGRAMI BAŞVURU EKRANI…

MÜLAKAT

İlk aşamayı geçen başvuru sahiplerinin sonraki değerlendirme aşamalarına geçebilmeleri için ek bilgi, belge, doğrulama, test, tetkik ve muayeneler talep edilecek. Mülakata çağrılacak adaylar, detaylı değerlendirme süreci sonrasında belirlenecek. Mülakat öncesinde veya sonrasında uygulanacak kapsamlı değerlendirme süreçlerinde elenen adaylar herhangi bir hak iddiasında bulunamayacak.

Tüm bu aşamaların sonucunda seçilen 2 aday TUA veya TÜBİTAK 10 yıl bünyesinde istihdam edilecek. Süreçle ilgili tüm gelişme ve duyurular uzaya.gov.tr. adresinden yapılacak.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için hazır mısın?

Cumhuriyetimizin 100. yılında, bir Türk vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidiyor.

Evet, #BuGörevSenin! 🇹🇷

Başvuru➡️ https://t.co/3LUpJuMd3F pic.twitter.com/zVEICVoqpr

— Türkiye Uzay Ajansı (@tuajans) May 23, 2022

Web Banner
Web Banner