Milli Eğitim Bakanlığı yazı ile 81 ile duyurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı yazı ile 81 ile duyurdu


Web Banner

Yüz binlerce kişi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı bir yazı ile 81 ile duyurdu. MEB tüm illere yolladığı yazıda telafi eğitimindeki ek ders ücretlerine ilişkin ödemelerin sadece kendilerine ders görevi verilip de bu kapsamda fiilen ders okutanlara yapılacağını duyurdu. Bu karar ücretli öğretmenler için de geçerli.

MEB, telafi eğitimindeki ek ders ücretlerine yönelik görüş yazısını illere gönderdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Ağustos ila 18 Eylül arasında yapılan telafi eğitimlerinde sadece kendilerine ders görevi verilip de bu kapsamda fiilen ders okutanların ek ders alabileceğini belirtti.Aynı uygulama ücretli öğretmenler için de geçerli olacak. Ücretli öğretmenlerden, kendilerine uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programı kapsamında ders görevi verilmesi ve fiilen ders görevinin yapılması halinde ders görevlerinin karşılığında ek ders ücreti verilecektir.
Gönderilen yazıya göre öğretmenlerin ek ders ücreti ödemeleri canlı ders sayısına göre yapılacak.Canlı ders sayısı, haftalık maaş karşılığını doldurmayan öğretmenler ise canlı ders karşılığında ek ders ücreti alamayacak.Örneğin bir sınıf öğretmeni, EBA canlı ders programına göre haftada 8 saat canlı ders yapacak. Maaş karşılığı ise 18 saat. Bu yüzden sınıf öğretmenleri 3 hafta boyunca canlı dersten dolayı ek ders ücreti alamayacak.
Fakat cumartesi ve pazar günleri yapılan canlı dersler için ek ders ücreti ödemeleri doğrudan yapılacak.Örneğin haftada 8 saat canlı dersi olan bir sınıf öğretmeni, 2 saatine cumartesi günü giriyorsa, maaş karşılığı dolmuyor olsa bile haftalık 2 saat ek ders ücreti alabilecek.Yine bir branş öğretmeni 15 saatten fazla canlı derse girerse ek ders ücreti alabilecek.Cumartesi ve pazar gününe denk gelen dersler için ise doğrudan ek ders ücret alabilecek.
Ücretli öğretmenlere ise girdikleri canlı ders saati kadar ek ders ücreti ödemesi yapılacak.
İŞTE MEB’İN GÖRÜŞ YAZISI

Web Banner
Web Banner