Milli Eğitim Bakanlığı, 3 Bin 500 Okulda Yenilikçi Sınıflar Kuracak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı, 3 Bin 500 Okulda Yenilikçi Sınıflar Kuracak


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke genelinde ortaokul ve lise düzeyinde toplam 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulması için bir çalışma başlattı. Yapılan açıklamaya göre, bu yenilikçi sınıflar öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi hedefleyerek işbirlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin bir şekilde kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak.

Bu sınıflarda son teknoloji ürünü yüksek hızlı baskı özelliğine sahip 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10’ar adet robotik kodlama kitleri de bulunacak. Yenilikçi sınıfların kurulması için yapılan çalışmalar kapsamında, tüm illerde bulunan 1500 bilişim teknolojileri laboratuvarının yenilenmesi ve yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak 1500 yeni bilişim teknolojileri laboratuvarının kurulması bekleniyor.

Ayrıca, 500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda yenilikçi sınıflar oluşturulacak. Bu sınıfların amacı, tüm derslerde öğrenim kazanımlarıyla uyumlu olarak öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerini desteklemek.

MEB’in ortaokul ve lise düzeyinde bulunan bu yenilikçi sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan becerileri, yetkinlikleri ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre ederek gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu adım, öğrencilere modern ve teknoloji odaklı bir eğitim ortamı sunmayı amaçlıyor.