Milli Eğitim Bakanı Selçuk önemli açıklamalarda bulundu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanı Selçuk önemli açıklamalarda bulundu

İstatistikleri günlük olarak topluyoruz, devam oranı yüzde 90’ın üzerinde. Köy okullarında öğrencilerimizin eğitim imkanlarının genişlemesi önemsediğimiz bir konu bu yüzden mutluyuz.


DERS SAATLERİ

Bilim Kurulu’nun önerisi ile oluşturduğumuz standartlar var. Sınıftaki kişi sayısı, mekanların nasıl düzenleneceği, riskler nelerdir, temizlik durumu nedir? Asgari 16 saatten başlayan bir ders çizelgesi var. Ama her okulun kendi imkanları ve kapasitesi var.

Lise sonlar okula gelecekler. Okula öğrencilerimiz geldiğinde okulun tamamı boş. Yönetim diyebilir ki, burada soru çözme grubu oluşturdum. Şu kadar öğrenciden daha çok olamaz, temizlik standart bu diye belirlediklerimize uyarak okul yöneticilerimiz kendi kararlarını alabilirler.

OKULLARDAKİ TEDBİRLER

TSE ile bir çalışma yaptık. Kılavuz hazırladık. Hangi önlemlerin alınması gerektiği konusunda çok ayrıntılı standartlar var. Çok ayrıntılı bir kılavuz. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, öğrencilerimiz için ayrı. Dijital olarak tüm okullara gönderildi.

Dış denetim ekibi risk değerlendirmesini yapıyor. 3 bin kişilik bir ekip. Teftiş sonrasında bu eksik, bunu almalısınız, bunu tamamlamalısınız deniliyor.

Ateş ölçer, dezenfektan ihtiyacı, bunları nasıl karşılayacağız derken, ‘yaşasın meslek liseleri’ dediğimiz bir noktaya geldik. Kendi ihtiyaçlarının dışında ülke ihtiyacını karşılayan bir noktaya geldiler.