MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu: Ücretli Öğretmenler ve Usta Öğreticilerin Beklentileri Karşılanmalıdır « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu: Ücretli Öğretmenler ve Usta Öğreticilerin Beklentileri Karşılanmalıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisin’de Bütçe görüşmeleri gerçekleşip olup. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe görüşmeleri yapıldı ve dün de Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşmesi gerçekleşti.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda devam eden görüşmelerde konuşan MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin sorunlarını gündeme getirip Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan sorunların bir an önce giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını söyledi.

Konuşmasında; “İzmir’imizde meydana gelen ve hepimizi çok derinden sarsan deprem hadisesinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Enkaz altında kalan hayatları kurtarmak için canla başla çalışarak kahramanlıklara imza atan kurtarma ekiplerimizi de en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.  Ayrıca afetin yaşanmasından sonra kalpleri İzmir için atan Türk milletin önünde saygıyla eğiliyorum.”

MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Pandemi dönemiyle birlikte eğitim hayatının asli unsuru haline gelen uzaktan eğitim ile ilgili tecrübelerin iyi değerlendirilmesi, tespit edilen aksaklıkların kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Özellikle lise ve üniversitelerimizde bölüm ayrımı yapılmaksızın “Tarih” dersleri daha ehemmiyetli bir şekilde verilmesinin sağlanması için özel gayretlerinizi beklediğimi söylemek isterim. Tarihini özümseyen, tarihin kendisine sunduğu tecrübelerden haberdar bir neslin geleceğimiz için çok daha verimli olacağı muhakkaktır.

2018 yılından 2020 yılına kadar İzmir ilimizde 170 öğretmen ataması sağlanmıştır. Bu sayı İzmir ekseninde beklentileri karşılamadığını ifade etmek isterim. İhtiyaç olan branşlar başta olmak üzere daha çok öğretmen atamasının yapılmasını takdirlerinize sunuyorum.

Ücretli öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin beklentilerin karşılanması için de gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.

İnşallah yıllardır özlük hakların düzeltilmesini ve iş güvencelerin olmasını bekleyen usta öğreticilerimiz de ücretli öğretmenlerimiz de hak ettikleri haklara sizin Bakanlığınız döneminde kavuşacaktır. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin sizden beklentisi budur.