Meteoroloji İstanbul için kar yağışı tahminini değiştirdi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meteoroloji İstanbul için kar yağışı tahminini değiştirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son gelen bilgilere göre, kar yağışı tahmini değişti.


Hava durumu için Meteoroloji’den aktarılan son dakika haberine göre; İstanbul’da kar gece saatlerinde başlayarak şiddetli poyrazla beraber ara sıra tipiye döneşecek, hissedilen sıcaklık -3 derece. Ankara bulutlu; pazar gecesi ve pazartesi kar var. İzmir’de yağmur güçlü, sıcaklık 14 derece, pazar gecesi İzmir ilinin yükseklerine de kar yağabilir. Bursa yoğun kar yağışlı, 3 Antalya yerel yağmurlu ve 16 derece. Peki kar ülkeyi ne zaman terk edecek?

İSTANBUL’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi ve İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. İstanbul’da pazar günü akşam saatlerinden itibaren güçlü ve yer yer yoğun kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının kıyılarda 5 ila 15 santimetre, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre olması bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN KAR TAHMİNİ DEĞİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, daha önceki tahminlerinde kar yağışının 6 gün süreceğini bildirmişti. Ama son gelen bilgilere göre bu tahmin değişti.

Meteoroloji tahmin haritasında da görülmüş olduğu gibi dün yapmış olduğu uyarılarda kar yağışının 6 gün boyunca devam edeceğini, bu gece başlayacak yağışın cuma günü İstanbul’u terk edeceğini duyurmuştu.