‘Memur ve emeklisinin zammı yüzde 50 olacak’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Memur ve emeklisinin zammı yüzde 50 olacak’


TRT Haber yayınında, gündemi değerlendiren Yılmaz, asgari ücretin geçen yıl yüzde 107 artırıldığını belirterek şöyle devam etti:

“Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek.”

Vergi düzenlemesi

Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklilerinin de yanında olacaklarını vurgulayarak, “Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz” dedi.

Vergi konusunda da açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde vergide adaleti artırıcı, kayıt dışılığı azaltıcı, vergi vermeyen kesimleri sistemin içine dahil eden bir yaklaşım sergileyeceğiz. Düzenlemeler yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunları olgunlaştırdığı zaman TBMM’nin gündemine gelecektir. Yeni teknolojilerin getirdiği imkanları da kullanarak kayıt dışılıkla her türlü mücadelemizi yapacağız. Amacımız daha adaletli bir vergi sistemi oluşturmak. Aslında birçok adım atmış durumdayız. Bunları daha da ileriye taşımak için doğrudan vergilerin payını artırmak istiyoruz. Sosyal adalet açısından daha iyi bir düzen.”