MEB’in Eğitim Müfettiş Yardımcılığı kadroları boş kaldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’in Eğitim Müfettiş Yardımcılığı kadroları boş kaldı


vestel.com.tr

Reklam

Mutfak Ürünleri
vestel lightfry x fritöz
Mehmet Atilla

MEB’in Eğitim Müfettiş Yardımcılığı kadroları boş kaldı

Resmi Gazete’de 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı için duyuru yapıldı. Şartları taşımasına rağmen birçok kişi başvuru bile yapmadı. Yaklaşık 4000 kişi başvuru yaptı başvuranların da bazıları sınava girmedi. Önemli bir kısmı da yazılı sınav barajını geçe


Resmi Gazete’de 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı için duyuru yapıldı. Şartları taşımasına rağmen birçok kişi başvuru bile yapmadı. Yaklaşık 4000 kişi başvuru yaptı başvuranların da bazıları sınava girmedi. Önemli bir kısmı da yazılı sınav barajını geçemedi. toplamada 415 kişi mülakata girmeye hak kazandı.

Mülakatta elenenler oldu. Yedek adayları da çıktığımızda toplam 333 adaya tercih sayfası açılabildi. Bunun kaçı tercih yapar ve göre başlar şimdilik bilemeyiz ancak 750 alım için yola çıkan bakanlığın kadrolarının yaklaşık 3te 2si boş kaldı.
Bunun birçok sebebi var yaş ve kıdem kriteri gibi… Başvuru yapabilecek durumda olup başvuru bile yapmayan binlerce kişi olduğunu düşündüğümüzde en önemli sebebin eğitim müfettişliğinin mali durumunun kötü olması olduğu anlaşılmaktadır.
Anayasamızın 24. maddesinde “Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” 42. maddesinde ise “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” denilmektedir.
 
Anayasal bir görev üstlenen eğitim müfettişlerinin mali durumunu milli eğitim bakanlığının düzeltmesi gerekmektedir.
 
 
Mehmet ATİLLA