MEB’den Doğalgaz, Elektrik ve Su Fatura Ödemeleri Yazısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den Doğalgaz, Elektrik ve Su Fatura Ödemeleri Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Doğalgaz, Elektrik ve Su Fatura Ödemeleri konulu resmi yazı yayınlandı.


Web Banner

Daire Başkanı Bakan a. Yunus DEREKAYA imzalı resmi yazıda ”Okul Bazlı Bütçe Uygulamaları kapsamında, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürlükleri tarafından MEBBİS Ödenek Takip Modülüne girişleri yapılarak il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından zamanında onaylanan doğalgaz, elektrik ve su fatura ödenekleri Hazine ve Maliye Bakanlığının serbestileri doğrultusunda 02.06.2020 tarihli ve E-90812931-841.02.01-E-7346265 sayılı yazımız gereği il merkezlerinde defterdarlık muhasebe müdürlüklerine, ilçelerde ilçe mal müdürlüklerine gönderilerek ödemeler Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığının Strateji Geliştirme Başkanlığının 06.05.2019 tarihli ve 10903426-841.99-E.8930496 sayılı yazısı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Bunun ile birlikte, 2020 yılı ödenek takip modülü incelendiğinde okullarımızın fatura ödemelerinde gecikmeler olduğu görülmektedir. 2021 yılı fatura ödemelerinde gecikmeler olmaması için il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapması gerekenler ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve 01.01.2021 tarihli ve E-90812931-841.02.01-E-18816733 sayılı yazımız gereği kaynakların daha etkin kullanımı ve tasarruf tedbirlerine uyulması amacı ile söz konusu hususların ilgililere duyurulmasını rica ederim.” denilmiştir.

FATURA ÖDEMELERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Okul müdürlüklerinin;

Faturalarını son ödeme tarihinden en geç 7 gün önce tam ve doğru olarak (fatura numarası, tüketim miktarı, fatura tarihi, son ödeme tarihi) ödenek takip modülüne girerek il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

2- İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri;

Okul yöneticilerinin ödenek takip modülüne girdikleri faturaların bilgilerini tam ve doğru olduğunu kontrol ettikten sonra son ödeme tarihinden en geç 7 gün önce onay vermelidirler.

3- İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri;

Ödenek takip modülündeki faturalar için Genel Müdürlüğümüzce gönderilen ödeneklerin ödeme iş ve işlemlerini en geç 2 gün içinde yapmalıdırlar.

4- İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri;

Faturalar için gönderilen ödeneklerin muhasebe/malmüdürlüklerinde ödeme iş ve işlemlerini tamamladıktan sonra aynı gün içinde ödeme emre belge numarasını ve tarihini ödenek takip modülüne girmelidirler. Okullarımızın faturaların zamanında, gecikme bedeli olmadan ödeyebilmek için yukarıda belirtilen uygulamaların yapılması gerekmektedir. Fatura ödemelerinde okullarımızın faturaları zamanında temin edebilmeleri için e-arşiv fatura sistemine geçmelidirler.

Yunus DEREKAYA
İdari ve Mali İşler Daire Başkanı

Web Banner
Web Banner