MEB Bakanı Selçuk Simülasyon Hazırlandığını Duyurdu: İlkokul, Ortaokul Lise Sınav Hazırlığı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB Bakanı Selçuk Simülasyon Hazırlandığını Duyurdu: İlkokul, Ortaokul Lise Sınav Hazırlığı

2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime başlayan tüm kademeler 16-20 Kasım ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçiş yaptı.


Milli Eğitim Bakanı Selçuk 31 Aralık tarihine kadar uzaktan ve yüz yüze sınav yapılamayacağı söyledi.

Vaka sayısının önemine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Ocak ayında yapılacak değerlendirmeye vurgu yaptı. Öğrenciler arasındaki dolaşımı azaltmayı hedeflediklerini belirten, sınavların bu sebepten ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı okul sınavları yüz yüze ne zaman yapılacak?

Avrupa’da ve ülkemizde vaka sayılarında hızlı artış göstermiş olduğu bugünlerde okul sınavlarıyla alakalı alınacak karar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Selçuk gündemde olan okullarla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Dolaşımı azaltmayı hedeflediklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğrenciler haftada bir gün sınava gitmeleri doğru olmadığını söyledi.

”O yüzden sınavları erteledik. Bu erteleme, salgının seyrine bağlı olarak 4 Ocak sonrası ne şekilde olacak, bununla alakalı da tarihleri belirledik. Şimdiye kadar sınavların bir kısmı gerçekleşti.

Onlar geçerli sayılacak. Bunların bir kısmı e-Okula girildi, bir kısmı da giriliyor, yani tamamı geçerli. 4 Ocak sonrası da bu sınavlarla bağlantılı eksik kalan ne varsa onların tamamlanmasını bekliyoruz. “

Okul sınavlarıyla alakalı tarih paylaşmanın doğru olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk sınavlarla alakalı planlamanın henüz simülasyon olduğunu salgının seyrine göre karar verileceğini söyledi.

SINAVLARDA UZAKTAN EĞİTİM VE YÜZYÜZE EĞİTİMDEN SORUMLU OLUNACAK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze ve uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla alakalı planlamanın salgın sürecinin seyrine göre gerçekleştirileceğini duyurdu.

Okul sınavlarıyla alakalı kararın okul yönetimleriyle ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilerine duyurulacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk “ Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN CANLI DERS UYARISI GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin uzaktan EBA canlı derslerine siber saldırılardan sapık ve kötü niyetli girişimlerden korunmaları amacıyla kritik uyarılarda bulundu.

Öğretmenler bu saldırılardan korunmaları için adım adım ne yapması gerektiğini açıklayan Bakanlık, olumsuz durumların önüne geçmenin ipuçlarını açıkladı. Uzaktan eğitimde İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için her ders yeni ID ve şifre belirlenecek.

CANLI DERSLERDE İSİM DEĞİŞTİRME ÖZELLİĞİ KAPATILIYOR

Öğretmenlerin ders başlarında öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmeleri engel olacak. Konuyla alakalı gerekli önlemler tüm öğretmenlerin cep telefonlara kısa mesaj yoluyla iletilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen kontroller siber saldırılar önlenecek.

Öğretmenlerimizin her ders için farklı ID ve şifre kullanmaları, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır.

Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken bekleme odası özelliğini aktive yaparak derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir.

SINAVLAR ÖNCESİNDE EBA TV’DEN YAYINLAR DEVAM EDECEK

4 Ocak tarihine kadar uzaktan eğitim süreceği EBA TV’de İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik pekiştirme yayınları yapılacak. 112 branşta 812 öğretmenin görev yaptığı EBA TV’de yapılacak derslerle alakalı programlar öğrenci velisinin cep telefonlarına kısa mesaj ile ulaştırılacak.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk sınavlar öncesinde öğrencilerin telafi ve pekiştirmelerine imkan sağlamak amacıyla ders yayınlarının günde üç defa tekrarlanarak ekrana gelmeye devam edeceğini belirtti.

SINAV ÖNCESİ HAFTA SONU ÖZEL YAYINLARI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda Sınav grubu olan öğrenciler için TRT EBA kanallarında hafta sonları yayınları olduğunu hatırlattı.

Evinde televizyonu olan her öğrenci köyde de olsa şehirde de olsa derslere katılabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk” her ders için soru çözümlerini ve anlatımları izleyebiliyor. Her yerde eğitime devam .”