Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı!

Türk-İş, Mayıs ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması verilerini yayınladı. Yılın ilk 4 ayında olduğu gibi açlık ve yoksulluk sınırındaki artış 5. ayda da devam etti.

Bu haber 30 Mayıs 2024 - 19:29 'de eklendi ve 3 kez görüntülendi.

Türk-İş verilerinde 2024 Mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırı ise 61 bin 788 TL olarak açıklandı.

Türk-İş, Mayıs 2024 dönemine ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nın sonuçlarına göre temel mal ve hizmetlerde görülen artış yılın ilk 4 ayında olduğu gibi Mayıs ayında da devam etti.

AÇLIK SINIRI 19 BİNE, YOKSULLUK SINIRI 62 BİN TL’YE DAYANDI

18 bin 969 TL olarak hesaplanan açlık sınırı, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli gıda harcaması tutarını ifade ediyor.

Gıda harcamasının yanında giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutara eklenmesiyle elde edilen yoksulluk sınırı rakamı ise 61 bin 788 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise aylık 24 bin 609 TL olarak hesaplandı.

 

Mayıs ayı verileri açıklandı! Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı artışları durdurulamıyor

5 AYLIK MUTFAK ENFLASYONU YÜZDE 31,44 OLDU

TÜRK-İŞ verilerinde, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ‘gıda için’ yapması gereken asgari harcama tutarı üzerinden hesaplanan ‘mutfak enflasyonu’ Nisan ayına göre yüzde 7,02 artış gösterdi. 2024’ün ilk beş aylık değişim oranı ise yüzde 31,44 oldu.

Son 12 aylık değişim oranı ise yüzde 83,06 olarak hesaplanırken yıllık ortalama artış ise yüzde 79,43 olarak gerçekleşti.

 

Mayıs ayı verileri açıklandı! Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı artışları durdurulamıyor

 

 

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN