LGS 2023 Ne Zaman, Hangi Gün? LGS Başvuruları ve Sınav Tarihleri « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

LGS 2023 Ne Zaman, Hangi Gün? LGS Başvuruları ve Sınav Tarihleri


LGS 8. sınıf öğrencilerin eğitim ve öğretim programları esas alınarak hazırlanan merkezi bir sınavdır. Liseye geçiş yapmak için öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Tek günde iki oturum halinde yapılan LGS’de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden öğrenciler sorumlu tutulur.  

LGS 2023 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin yaptığı açıklamada sınavın 4 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu.  

Özer konuya ilişkin, şu bilgileri paylaştı: “LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023’te yapılacak. Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan’da yapılacak. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa’daki öğrencilerimiz için de özel önlemler aldık. 10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecekler. Bu durumda olan öğrencilerimiz, başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilecekler. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava gireceği okulları Bakanlık olarak belirleyeceğiz.” 

LGS Başvuru Tarihi 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süreci 3 Nisan’da başladı. Başvurular 13 Nisan’da sona erecek. 

LGS 2023 Sınav Kılavuzu 

 LGS SINAV KILAVUZI İÇİN TIKLAYINIZ…

LGS Sınav Giriş Yerleri 

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler, 26 Mayıs’ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek. 

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.