Kasım Seminerleri Online Mı Olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kasım Seminerleri Online Mı Olacak?


MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 13.10.2023 tarih ve ”13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi” konulu yazısıyla ara tatildeki mesleki çalışmaların okulda yüz yüze olacağı açıklanmıştı.

Uzun bir süredir ara tatildeki mesleki çalışmalar uzaktan online olarak yapılıyordu. Bu sebeple öğretmenler ara tatil için farklı planlar yapmışlardı. MEB’in bu kararı öğretmenlerin ciddi tepkisine neden oldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya üzerinden çok sayıda kararı öğretmenlerle paylaşmış durumda. Özellikle ”Öğretmenler Odası Buluşmaları”nı dayanak göstererek alınan birçok karar Bakan Tekin tarafından sosyal medya üzerinden açıklandı.

Bu sebeple öğretmenlerde yine aynı beklenti oluşmuş durumda.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenler arasından oluşan huzursuzluğu ve kendisine ulaşan tepkileri dikkate alarak seminerleri okulda yapma kararında vazgeçebilir.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Twitter üzerinden mesleki çalışma kararını açıklayabileceğini düşünmekteyiz.

Konuyla ilgili Bakanlık yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde; Yusuf Tekin’in 13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi seminerlerinin yüz yüze yapılması kararından geri dönmeyeceği, Ancak çeşitli nedenlerle ara tatilde şehir değiştirmeyi düşünen öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması amacıyla gittikleri yerde en yakın okulda bu seminerlere katılabileceği yönünde bir düzenlemeye gidileceği ağırlık basmakta.