Kamu bankalarının emekli promosyonları belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Kamu bankalarının emekli promosyonları belli oldu


SGK, kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarının 5 bin liraya çıkarıldığını açıkladı.

Kurumların özel bankalar aracılığı ile yaptığı maaş ödemelerinde emekli ve hak sahiplerine yapılan promosyon ödemelerine kamu bankaları da katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarının 5 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

SGK’dan yapılan açıklamada, kurum ile bankalar arasında Mart 2020’de imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022’de güncelleneceği hatırlatıldı.


19 banka ile protokol imzalanacak

Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 19 banka ile yeniden protokol imzalanacağı kaydedildi.


5 bin TL promosyon

Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK’dan aylık alan emekli ve hak sahiplerine; aylıkları 3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000-TL, 3.500-TL – 7.500-TL arası olanlara 3.500-TL,7.500-TL – 10.000-TL arası olanlara 4.500-TL 10.000-TL’den fazla olanlara 5.000-TL 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.


Bankalar miktarı artırabilir

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekiyor.

Açıklamada, ”Belirlenen tutarlar asgari olup, bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekler.” denildi.


SGK şu bankalarla protokol imzalayacak:

T.C. Ziraat BankasıTürkiye Halk BankasıTürkiye Vakıflar BankasıTürkiye Garanti BankasıTürkiye İş BankasıYapı ve Kredi BankasıAkbankDenizbankTürk Ekonomi BankasıQNB FinansbankNG BankŞekerbankKuveyt Türk Katılım BankasıTürkiye Finans Katılım BankasıAlbaraka Türk Katılım BankasıZiraat Katılım BankasıVakıf Katılım BankasıOdeabankFibabank