İstanbul’da Sigara Yasağı Getirilen Sokakları Tam Listesi İçin Tıklayıp Öğrenebilirsiniz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da Sigara Yasağı Getirilen Sokakları Tam Listesi İçin Tıklayıp Öğrenebilirsiniz

İstanbul’da Sigara Yasağı Getirilen Sokakların tam listesine ulaşmak için İstanbul.gov.tr’adresinden ulaşabilirsiniz.


Valiliklere gönderilen genelge ile meskenler hariç olmak üzere bütün yerler (kamuya açık olan yerler, cadde, sokak, park, bahçe, piknik yeri, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Özellikle vatandaşların kalabalık olarak bulunduğu ya da bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görüldü.

Solunum yoluyla kolayca çok hızlı şekilde bulaşabilen Kovid-19 salgının yayılımın önlenmesi için maske kullanımında devamlılığın sağlanması son derece de önem taşımakta.

Bu sebeple maskenin doğru ve devamlı şekilde kullanımını temin için 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren bütün illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu ya da bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi yerlerde ve bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.