İstanbul Üniversitesi yüz yüze ve uzaktan eğitim kararlarını açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul Üniversitesi yüz yüze ve uzaktan eğitim kararlarını açıkladı

İstanbul Üniversitesi, üniversite senatosu tarafından, Sağlık Bakanlığı ve YÖK açıklaması doğrultusunda alınan bahar yarıyılı kararlarını resmen duyurdu.


Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf; Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5. sınıf ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf klinik uygulamalarının azami dikkat gösterilmesi ve çok sıkı tedbirlerin alınması şartıyla öğrenciler azaltılıp gruplara ayrılarak yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi.

Tüm akademik kademelerde uzaktan eğitim vermeye devam edecek

İstanbul Üniversitesi’ resmi sitesinden “2020- 2021 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Hakkında Öğrenci ve Akademisyenlerimize Duyuru” başlığıyla yapılan açıklama ise şu şekilde:

18.02.2021 tarihli Üniversite Senatosu’nda Kovid-19 salgın sürecinin ilerleyişine ve mutasyon verileri ışığında salgının daha çok artış gösterme ihtimaline dair Sağlık Bakanlığı’ değerlendirmeleri, Yükseköğretim Kurulu’ 17.02.2021 tarihli 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyıl ilgili açıklaması ve “Küresel Salgın Yeni Normalleşme Süreci Rehberi”nde yer alan ilkeler göz önünde bulundurulup çok yönlü değerlendirme yapılmıştır.

Bu çerçeve kapsamında ulusal ve uluslararası öğrencilerimizin sayısı, hareketliliği, yurt ve barınma olanakları, kent içi ve dışı ulaşım faaliyetleri gibi kritik etkenler ayrı ayrı gündem konusu olmuştur.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, küresel salgın ve bulaş riski en aza indirilmesine yönelik faaliyetlerin daha çok artarak devam ettiği ülkemizde, yayılımın azaltılmasına katkıda bulunmak ve öğrenci, akademik ve idari personel ile genel halk sağlığını tehlikeye atmamak için 2020- 2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılına dair aşağıdaki kararlar ise şu şekilde alınmıştır:

Tüm düzeylerde programların yeterlilik ve öğrenme kazanımlarından asla taviz vermemekle birlikte,

a) Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6. sınıf; Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5. sınıf ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıf klinik uygulamalarının azami dikkat gösterilmesi ve çok sıkı tedbirlerin alınması şartıyla öğrenciler seyreltilerek ve gruplara ayrılarak yüz yüze; teorik derslerin dijital ortamda ve uzaktan eğitim yöntemleriyle devam ettirilmesi,

b) Yukarıda ifade edilenlerin haricinde Üniversitemizdeki tüm akademik birimlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetleri dijital ortamda ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılması,

c) Dijital ortamda ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılacak olan derslerin, akademik birimlerin ilan edeceği program ve ders saatleri çerçevesinde senkron (çevrim içi, canlı ders) ve İÜÖYS’ye sekiz içerik türünde öğretim materyali yüklenmesi şartıyla senkron yöntemlerle yapılması,

d) Lisansüstü öğretimde doktora yeterlik yazılı ve sözlü sınavları, tez önerisi sunumları, tez izleme raporu sunumları ile tez savunma sınavlarının danışmanın tercihi doğrultusunda yüz yüze ya da dijital ortamda yapılması,

e) Salgın endişesi ya da barınma dolayısıyla eğitimine devam etmek istemeyen öğrencilerimizin kayıt dondurma haklarından yararlandırılması.

En yakın zamanda küresel salgın süreci sona ermesiyle birlikte yerleşkelerimizde sizleri tekrardan görmek temennisiyle sağlık ve başarı dolu bir yarıyıl dileriz.

hd porno

office 2019 lisans satın al