İran devlet televizyonu Türkiye ve Erdoğan’ı hedef aldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İran devlet televizyonu Türkiye ve Erdoğan’ı hedef aldı

İran devlet televizyonu Press TV’de Türkiye ile ilgili yayınlanan bir haberde, Ankara’ya akılalmaz iftiralar atılarak, Erdoğan’dan “Sultan” diye bahsediliyor. Haberde, Ermenistan’ın tezleri savunuluyor.


İran Radyo Televizyon Kurumu’na bağlı ve farklı dillerde yayın yapan Press TV, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir haber yayınladı.

“İdlib’ten Karabağ’a ‘Sultan’ın hayalleri fiyaskoya dönüşüyor” adlı başlıklı haberde, Türkiye’nin Suriye’deki bazı üslerden çekileceği iddia ediliyor ve Türkiye’ye “terörist kaçırıyorlar” iftirası atılıyor.

D’Idlib au Karabakh, les rêves du “Sultan” tournent au fiasco (Débat)

En Syrie, les forces turques ont donc commencé à démanteler leurs bases et à se retirer des zones contrôlées par les forces syriennes, à savoir Morek et Shir Maghar. https://t.co/EE1I2Wj0V1 pic.twitter.com/yGb5QGhufY

— Press TV Français (@PresstvFr) October 21, 2020

Kanalın Fransızca edisyonundaki haberde, Türkiye’nin Rusya, Çin ve İran’ı kendi sınırından uzak tutup Kafkasya’yı karıştıracağı belirtilerek, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın “cihatçılar bölgeye sevk edildi” saçmalığına üstü kapalı destek veriliyor.

Haberde Sarkisyan’ın, “Türkiye’nin asıl amacı doğal gaz ve petrol alanlarını kontrol etmek. Çünkü Orta Asya ve Hazar Denizi çevresi büyük yataklara sahip” sözlerine yer veriliyor. Haberde Sarkisyan’ın sözlerini değerlendiren iki uzman ise, bu durumun tehlikeli olduğunu öne sürerek, “Türkiye bunu yaparken çok ileri gidiyor. Rusya ile olan diyaloğun riske girme durumu söz konusu” ifadelerini kullanıyor.