İngiltere’den dikkat çeken “Korona ağrısı” araştırması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İngiltere’den dikkat çeken “Korona ağrısı” araştırması

Koronavirüs salgınında dikkat çeken semptomlardan biri olan “Korona ağrısı” eklem yerlerindeki sızı ile kendini belli ediyordu. Pek çok kişide görülen bu ağrı, İngiltere’de yapılan bir araştırma ile yeniden gündemde.


İngiltere’de yapılan bir araştırma yüzlerce kişinin ‘Kovid ağrısı’ olarak adlandırılan sırt ağrısında mustarip olduğunu ortaya koydu. Pandemi döneminde en çok dikkat çeken semptomlardan olan “Korona ağrısı”nın her 3 kişiden 2’sinde görüldüğü açıklandı.

“KOVİD AĞRISI” ADI VERİLDİ

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, karantina döneminde artış kaydeden bu ağrılara ‘Kovid ağrısı’ adı takıldı.

Aynı habere göre, ‘Kovid ağrısı’ çekenlerin yüzde 56’sı bellerinde, yüzde 23’ü ise ağrının boyunlarında veya kürek kemiklerinde olduğunu söyledi.

söz konusu ağrılardan en çok şikayetçi olan yaş grup ise 18-29 olarak açıklandı. Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan Dr Gill Jenkins şu ifadeleri kullandı;

‘Pandemi döneminde çoğunlukla veya her zaman evden çalışan ve şimdi hibrit çalışma modeline geçen her 10 İngiliz’den 6’sının çalışma masası bulunmuyor. Ve ne yazık ki, yüzde 20’si bir kanepede veya yatakta otururken çalışmak zorunda. Bu, duruş ve omurga sağlığına çok ciddi zarar veriyor.’