İl içi öğretmen atamalarının yapılacağı tarih belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İl içi öğretmen atamalarının yapılacağı tarih belli oldu

Uzun süredir beklenen il içi yer değiştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 yılı il içi isteğe bağlı İl içi öğretmen yer değiştirme sonuçları Personel Bilgi Sistemi’nde (PBS) sistemi üzerinden erişime açılacak.


İsteğe bağlı il içi yer değiştirme işlemleri ve tarihlerine dair duyuru  Millî Eğitim Bakanlığı’nın Personel Bilgi Sistemi’nde (PBS) erişime açılmıştı.

İLK ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB’ten yapılan duyuruya göre il içi atamalar valilikler tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Ancak il içi atamaya dahil olunabilmesi için bir şart bulunuyor.

ATAMA  İÇİN ŞART BULUNUYOR

O şart ise başvuru yapan eğitim personelinin 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olması.

ATAMALARDA HİZMET PUANI ETKİLİ OLACAK

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 17 Mayıs 2024 tarihi dikkate alınarak belirlendi. İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Öte yandan hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.