İBB 10 binin üzerinde yeni araç kiralamış! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB 10 binin üzerinde yeni araç kiralamış!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak,hizmet araçları üzerinden israf edebiyatı yapan CHP’li İBB Başkanı’nın daha yüksek maliyetle yeni araçlar kiraladığını söyledi.


AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “CHP’li İBB Başkanı, Yenikapı’ya hizmet araçlarını dizip israf edebiyatı yapmıştı. Ancak 1,5 senede 10 binin üstünde yeni araç kiraladı. Üstelik Yenikapı şovundan sonra gönderdikleri hizmet araçlarını 3 katına geri kiraladılar. Meclis Araştırma Komisyonu’nun denetim raporuna göre; AK Parti döneminde 1.289 TL’ye kiralanan araçlar, CHP döneminde 3.400 TL’ye kiralandı. CHP’li İBB Başkanı 1,5 senede 10 binin üstünde yeni araç kiraladı. Hani israf vardı? Hani o araçlar gereksizdi? Hani tasarruf yapacaktınız? Yalan ve beceriksizlik; CHP siyasetinin özeti.” dedi.

AK Parti İstanbul’da 6. Hafta ilçe kongreleri Üsküdar ve Kadıköy İlçe Kongreleri’yle başladı. ‘İnandığın Yolda Yürü’ temasıyla yapılan kongrelerde yeni dönemin temizlik, maske ve mesafe kuralına ihtimam gösterildi. Kongrelere; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Vedat Demiröz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilat mensupları katıldı.

Kongrede yapmış olduğu konuşmada CHP’li Berhan Şimşek’in skandal açıklamalarını sert sözlerle eleştiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “Sözde Cumhurbaşkanı ifadesiyle faşist yüzünü bir kez daha ifşa eden CHP zihniyeti, şimdi de bu ülkenin valilerini, kaymakamlarını hedef alıyor. Bunlar, milletine ve devletine canı gönülden hizmet eden valilerimize, kaymakamlarımıza ‘Militan’ diyecek kadar alçaldılar. Geçtiğimiz günlerde de askerimize, polisimize benzer çirkefliklerde bulunmuşlardı. CHP zihniyetinin gerçek yüzü budur. Bu sebeple milletimiz, bu CHP zihniyetine iktidar yüzü göstermiyor. Muhalefet yapmak kötü bir şey değildir. Edepli, ahlaklı ve katkıda bulunan bir anlayış ile muhalefet yapmak hiç kötü bir şey değildir. Tabi, ‘Türkiye’ye ahlaksız siyaseti getireceğiz’ diyen bir Genel Başkan ile bunu başarmaları bir hayli zor. Ancak ortak paydalar üstünde mutlaka konuşabiliriz. Bizim ortak paydamız; vatanımızdır, bayrağımızdır, demokrasimizdir. Bu ortak paydaların tam tersine bir tutum ve anlayışa sahip olanlarla konuşacak hiçbir şeyimiz yoktur.” dedi.

ŞENOCAK: İSRAF DİYE GÖNDERDİKLERİ ARAÇLARI 3 KATINA GERİ KİRALADILAR

CHP’li İBB Başkanı’nın yeni rent a car ihaleleri hakkında önemli açıklamalar yapan Şenocak, “AK Partili ilçe belediyelerimiz, İBB’den daha çok çalışıyor. CHP’li İBB Başkanı göreve geleli 1,5 yılı geçti, hala tek bir eser dahi inşa edemedi. Günlük politik konularla oyalanıp duruyor. AK Parti döneminde tamamlanan eserlerin açılışını yapmaktan, var olan hizmetlerin adını değiştirip kendi marifetiymiş gibi algı yürütmekten öte bir şey yapmıyor. Kendi marifeti olan tek eserleri; temel atmama, musluk takma ve borçlanma töreni. CHP’li İBB Başkanı, Yenikapı’ya hizmet araçlarını dizip israf edebiyatı yapmıştı. Ancak 1,5 senede 10 binin üstünde yeni araç kiraladı. Üstelik Yenikapı şovundan sonra gönderdikleri hizmet araçlarını 3 katına geri kiraladılar. Meclis Araştırma Komisyonu’nun denetim raporuna göre; AK Parti döneminde 1.289 TL’ye kiralanan araçlar, CHP döneminde 3.400 TL’ye kiralandı. CHP’li İBB Başkanı 1,5 senede yapmış olduğu yeni rent a car ihaleleriyle 10 binin üstünde yeni araç kiraladı. Hani israf vardı? Hani o araçlar gereksizdi? Hani tasarruf yapacaktınız? Yalan ve beceriksizlik; CHP siyasetinin özeti.” biçiminde konuştu.