Her çalışan hür ve özgür iradesi ile E-devlet üzerinden sendikasını seçebilecek. « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Her çalışan hür ve özgür iradesi ile E-devlet üzerinden sendikasını seçebilecek.


 

MESK Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı
Mehmet Nuri Kaynar:
“Sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-Devlete alınacak olması ile
Sendikacılığın demokratikleşmesi adına önemli bir adım atılmıştır.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY başkanlığında yürütülen E-Devlet hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sendika üyelik ve istifa işlemlerinin E-Devlete entegre edilmesi için çalışma yapılacağı belirtildi.

Sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, “Çalışma Hayatım” bütünleşik hizmeti ile vatandaşların iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, sendika, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik bir yapıda sunulmasının planladığı ifade edilmiştir.

Sendika üyelik ve istifa
İşlemleri e-Devlete alınacak.

Sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-Devlete alınacak olması ile ilgili açıklama yapan MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Mehmet Nuri Kaynar: “Her çalışanın hür ve özgür iradesi ile e-devlet üzerinden sendikasını seçebilecek olması önemlidir ancak umut ederiz ki bu süreç birileri tarafından engellenmez ya da geciktirilmesi gibi siyasi manevralara maruz kalmaz. Biz MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu olarak her çalışan hür ve özgür iradesi ile e-devlet üzerinden sendikasını seçebilsin istiyoruz.”

Diriliş Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ Devlet memurlarının sendikalara üyelik ve ayrılış işlemleri 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun ilgili hükümlerine göre fiziki ortamda yürütülmektedir. Bu durum maalesef hiç demokratik olmayan durumların yaşanmasına imkân oluşturuyordu. Üye adaylarına üye olması istenen sendikanın üyelik formunun etik olmayan şekillerle doldurmaları istenmesi gibi ya da üye olduğu sendikasından ayrılmak isteyenlere sözlü ya da ima yoluyla aba altından sopa gösterilme şeklinde olabilmesine fırsat veriliyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yapılan çalışma ile sendika üyelik ve istifa işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılabilmesi için çalışma başlatılmış olması sendikal üyelik tercihinin demokratik ortamlarda yeni üye olacak üye adaylarının ve sendikasını değiştirmek isteyenlerin hür iradesiyle tercihini yapılabilmesine fırsat vermesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Her çalışanın hür ve özgür iradesi ile e-devlet üzerinden sendikasını seçebilecek olması önemlidir ancak umut ederiz ki bu süreç birileri tarafından engellenmez ya da geciktirilmesi gibi siyasi manevralara maruz kalmaz. Biz MESK-Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu olarak her çalışan hür ve özgür iradesi ile e-devlet üzerinden sendikasını seçebilsin istiyoruz.” Dedi.