Hangi derslerden DYK açılabilecek ? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Hangi derslerden DYK açılabilecek ?


Web Banner

Milil Eğitim Bakanlığı uzun süredir gündem olan ve zaman zaman tartışmaların yaşandığı destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili olarak önemli değişiklik yaptı. Değişen yönergede öne çıkan değişikliker ise şu şekilde

1. Yarıyıl tatilinde kurs yapılabilecek.(Ancak, ara tatillerde yapılamayacak)
2. Kursların açılma sürelerini, tatil zamanlarını belirleme yetkisi Bakanlık ve mülki amirlere verildi. (Daha önce sadece milli eğitim müdürlüğündeydi)

3. Her ortaokulda kurs açılabilecek. Ortaöğretim kurumlarının hangisinde kurs açılacağını milli eğitim müdürlüğü belirleyecek.(Her ortaöğretim kurumunda kurs açılamayacak. Kısıtlama geldi)

4. Başvurular bittikten sonra ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerde kursa katılabilecek.

5. KURSLARA 7,8, 11, 12 ve mezunlar katılabilecek. (DİĞER SINIFLAR İÇİN DYK KURSU AÇILAMAYACAK)

6. Kurslar; ilköğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında, ortaöğretim 7. kurumlarında ise yaz dönemi hariç cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Ancak ihtiyaç duyulması halinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00’a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir.
8. Öğrenci sayısı 10’dan az 24 ten fazla olmayacak. Salgın dönemlerinde öğrenci sayılarını mülki amir belirleyecek. Bazı durumlara 5’e kadar düşebilecek

9. Yönergede belirlenen dersler dışındaki derslerden kurs açılamayacak. Sınırlama getirildi.
10. Nöbetçi öğretmen görevlendirmede şube sınırlaması kaldırıldı. Her okulda nöbetçi öğretmen görevlendirilecek.

Hangi derslerden DYK açılabilecek ?

Yapılan değişiklilere bakıldığında 9.madde de belirtildiği gibi dyk açılabilecek derslerin sayısı sınırlı tutuldu. Daha önceki senelerde öğrencilerden talep gelmesi halinde tüm sınıf düzeylerinde tüm derslerden açılabiliyordu.

Ancak yapılan bu son yönerge değişikliği ile artık sınırlama getirildi ve DYK yönergesinde belirtilen dersler dışında ki derslerden DYK açılamayacak. Öte yandan Ağustos ayında bakanlık tarafından gönderilen DYK ile ilgili olaan resmi yazıda DYK kursu açılabilecek dersler Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı,Matematik,Fizik,Kimya,Biyoloji,Fen Bilimleri,Tarih,Coğrafya,İnkılap Tarihi,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi,Yabancı Dil,Felsefe,Psikoloji,Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı tutulmuştu.

Web Banner
Web Banner