Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu ölü bulundu! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu ölü bulundu!


TBMM’de 23’üncü dönem milletvekilli yapan ve 63’üncü hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Kutbettin Arzu, tatilini geçirmek için geldiği Yalova’nın Termal ilçesindeki TBMM Atatürk Köşkü ve Yalova Termal Sosyal Tesisleri’ndeki sıcak su havuzunda hareketsiz bulundu. Çevredekilerin fark ettiği Arzu, sudan çıkarıldı. Sağlık ekipleri, Arzu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Kutbettin Arzu’nun cenazesi, savcılığın incelemesinin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Arzu’nun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi işlemlerinin ardından belli olacak.

 

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Sayın Kutbettin Arzu konaklamış olduğu Yalova İli Termal İlçesi T.B.M.M. Termal tesislerinde girmiş olduğu havuzda kalp krizi geçirmiştir. Olay yerine ulaşan 112 ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

TAZİYE MESAJLARI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Kutbettin Arzu hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.’ dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanımız, 23. Dönem Diyarbakır Milletvekilimiz Kutbettin Arzu’yu kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.’ ifadelerini kullandı.

KISA DÖNEM BAKANLIK YAPTI

Kutbettin Arzu, 23’üncü dönem AK Parti Diyarbakır milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı. 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar bu görevini yürüten Arzu, bu tarihten 24 Kasım 2015 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955’te Diyarbakır Bahteri Köyü’nde doğdu. Ekrem ve Emine Arzu’nun oğulları olan Kutbettin Arzu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü tamamladı. Yüksek lisansını aynı fakültede yaptı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü’nde Baş Mimar olarak çalıştı. Mühendislik ve mimarlık firması kurarak serbest iş hayatına devam etti. Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde fahri öğretim üyeliği görevi üstlendi. Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arzu, evli ve 4 çocuk babası.