EYT’nin Meclis’e geleceği tarih belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EYT’nin Meclis’e geleceği tarih belli oldu


Web Banner

Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “EYT’yi pazartesi günü Meclis’e sunacağız, teklif detaylarını saat 11.00’de açıklayacağız” dedi.

Konuyla ilgili detayları paylaşan CNN Türk Muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT’nin pazartesi günü Meclis Başkanlığı’na sunulacağını söyledi. Akbaşoğlu saat 11.00’de açıklama yapılacağını ifade etti.

EYT ile ilgili düzenlemenin çıkarılacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz cuma günü imzalar açılmıştı. O imzalar tamamlandı. Bakan Bilgin’de EYT’lilere ilişkin düzenlemenin bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulmasının beklendiğini söylemişti.

EYT konusunda çözüme kavuşturacak kanun teklifi de milletvekillerinin imzasına geçtiğimiz cuma günü sunulmaya başlanmıştı. İmzalar tamamlandı. 2 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Merak edilen ise Meclis Başkanlığı’na ne zaman sunulacağıydı. Onun cevabını da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu verdi. Gözler artık pazartesi gününe çevrilmiş durumda.”

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK? BAKAN BİLGİN AÇIKLADI

Öte yandan geçtiğimiz gün EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı:

“EYT’de ilk maaşların Mart’ın 1’inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Kamudaki EYT’liler emekli olmayacaktır. EYT’li maaşında az zam iddiası doğru değildir.”

 

Web Banner
Web Banner