Erdoğan: Önümüzdeki yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan: Önümüzdeki yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Köy Yaşam Merkezlerimizi eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik bir yatırım olarak görüyorum. Evlatlarımızı yarının geleceğine hazırlıyoruz. Köylerimize yeni bir dinamizm katacağına inanıyorum. Milli Eğitim, İçişleri ve Tarım Bakanlığımızı tebrik ediyorum. Sıradan bir memurluktan öte vatan görevi yürüten öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Köy Yaşam Merkezlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.

ÜLKEMİZİN TAMAMININ ESERİ OLACAK

Meclis’te ve Kabine’deki arkadaşlarımızla Türkiye Yüzylı’nı adım adım inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı hayalimizin mimarı 85 milyonun tamamıdır. Bu program ülkemizin tamamının eseri olacaktır.

TÜRKİYE YÜZYILINI BERABER HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Dün Avrupa’nın hasta adamı olarak görülen bir milleti nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak, önümüze çıkan engelleri nasıl birlik içinde aştıysak, Türkiye’yi nasıl dünyanın parlayan yıldızı haline getirdiysek Türkiye Yüzyılı’nı da bugün beraber hayata geçireceğiz.

ÖZGÜVEN FUKARALARINA PRİM VERMECEĞİZ

Gazete köşelerinden umutsuzluk aşılayan, özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz. Kendisine biçilen sayısız kefeni parçalamış bir neslin evladı olarak kararlılıkla yürüyeceğiz. 

KAZANIMLAR ALTIN TEPSİDE SUNULMADI

Elde ettiğimiz kazanımlar altın tepside sunulmadı. Vesayetin kol gezdiği bir ülkeyi, demokrasisi parmakla gösterilen ülke seviyesine getirdik. Aradan geçen 20 yılda milletimize verdiğimiz her söz gibi bunları da hayata geçirdik. 20 yılda en çok harcamayı eğitim ve öğretime yaptık. Çünkü eğitim ve öğretim güçlenmeden o ülkede gençliği yetiştiremezsiniz. Arkasında sağlık var, adalet var emniyet var.

EĞİTİMDE OECD ORTALAMASINI YAKALADIK

Hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı her zaman eğitime ayırdık. Öğretmen sayısını 1 milyonun üzerine çıkararak eğitimde OECD ortalamasını yakaladık. Ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşıladık.

HER TÜRLÜ ADIMI ATIYORUZ

Eğitimde kazanımlarımıza yenilerini eklemeliyiz. Dünya değişirken ülkemizin yerinde sayması elbette düşünülemez. Mevcut kazanımlarının üzerine sürekli yenilerini eklemenin mücadelesini veriyoruz. Ülkemizin ihtiyaçları milletimin talepleri doğrultusunda her türkü adımı atıyoruz, atacağız.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SONUNA KADAR HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Bu merkezlerimiz vasıtasıyla Anadolu irfanını temsil eden köylerimizi yarına taşımayı amaçlıyoruz. Köylerimizin rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Köy yaşam merkezlerimizde teknik kurslardan, tarım, gıda ve hayvancılık gibi geniş programlar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar tüm köylerimizde, Köy Yaşam Merkezlerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Büyüklerimizden dinlediğimiz utanç dolu sahnelerin yeniden yaşanmasına asla izin vermeyeceğiz. Köy kültürünü aşağılayan eski örnekler artık birer acı hatıradan ibarettir.

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Kursların yaygınlaşmasıyla üretim yapılacak. Bu üretimden elde edilen gelirle merkezlerimizin ihtiyaçları karşılanacak. Sizlerden muhtarı olduğunu köylerden kardeşlerimizi köy yaşam merkezlerimize yönlendirmenizi bekliyorum. Her bir kardeşime muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum. Açılışını yaptığımız 2 bin köy yaşam merkezimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Eğitime katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

AĞRI’DA 7 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Ağrı’daki otobüs kazasında 7 vatandaşımız rahmetli oldu. Kendilerine rahmet diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAğrı’da kazaya karışan yolcu otobüsü, tanker ve TIR alev aldıHaberi Görüntüle

ABD heyeti Ankara'da! Bakan Akar: Tahıl girişiminin uzatılması konusunda gayretlerimizi yoğunlaştırdık

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD heyeti Ankara’da! Bakan Akar: Tahıl girişiminin uzatılması konusunda gayretlerimizi yoğunlaştırdıkHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAsgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte konuşulan rakamHaberi Görüntüle