Erdoğan: Akademisyen değişim programlarına ağırlık vereceğiz « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan: Akademisyen değişim programlarına ağırlık vereceğiz


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

– Önümüzdeki yıllarda bu çalışmayı uluslararası boyuta taşıyarak dünya çapında bir marka haline geleceğine inanıyorum.

– Bu hareket şehit başbakan Merhum Menderes’in teşvikiyle başyarak bugünlere gelmiştir.

– Bu cemiyet ayrıştıranların değil, kucaklaştıranların yuvası olmuştur. İnanıyorum ki bu ocak bundan sonra da milli iradenin yılmaz savunucusu olacak.

– Asırlar boyunca medeniyetimiz dünyanın ilim pınarları olmuştur.

– Çözümü kendi içimizde, kendi zihnimizde bulacağız. Dünyanın ve bizim karşı karşıya bulunduğumuz her yeni duruma uygun duruşlar geliştirmemiz şart.

– Geçmişin acı, tatlı tecrübelerinden ders alarak istikbale odaklanacağız. Türkiye olarak bu sürece öncülük etme görevi bize düşüyor.

– Yapmamız gereken çok iş var. İstikamet çizilmiş, kutlu yürüyüş başlamıştır. Sayıları 207’yi bulan üniversitelerimiz çalışıyor. Önümüzdeki dönemde insan yetiştirmek için öğrenci ve akademisyen değişim programlarına daha fazla ağırlık vereceğiz.

– Suriye’de attığımız adımların önemini anlatma fırsatımız oldu. Foruma katılan ülkeler 7 buçuk milyar dolarlık bir taahhütte bulundu. Sembolik meblağlarla mültecilerin sorununa çözüm bulunamacayağı aşikardır.

– Milli gelire oranla dünyada en az gelişmiş ülkelere en fazla destek veren ülke Türkiye’dir.

– 80 bin kardeşimiz son bombardımanlar sonrası göç ediyor.

– İdlib halkına yönelik vahşet son bulmazsa göç edenlerin sayısı artacaktır. Rusya nezdinde saldırıların son bulması gereken çabayı gösteriyor.

Web Banner
Web Banner