EKPSS, 15 Kasım’da 81 İlde Yapılacak: EKPSS’de Sınav Görevlilerine HES Kodu Uyarısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EKPSS, 15 Kasım’da 81 İlde Yapılacak: EKPSS’de Sınav Görevlilerine HES Kodu Uyarısı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 15 Kasım’tarihinde 81 ilde yapılacak.


EKPSS, 15 Kasım’tarihinde 81 ilde yapılacak. Sınavda adayların öğrenim düzeyine ve engel grubuna uygun 60 sorudan oluşan “Genel Yetenek” ve “Genel Kültür” testleri uygulanacak

Sınav, saat 10.15’te başlayacak olup. Sınavda adayların öğrenim düzeyine ve engel grubuna göre 60 sorudan oluşan “Genel Yetenek” ve “Genel Kültür” testleri uygulanmış olacak.

Testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlandı. Testleri cevaplama süresi 60 dakika olacak engel gruplarına göre 20, 30 ve 40 dakika olmak üzere farklı ek süre uygulamaları yapılacak.

EKPSS adayları, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınavda Kovid-19 salgınına karşı tedbirler alınacak olup. Sınav binaları ve salonları sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte yapılacak.

Kovid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevlilerce maske ve dezenfektan dağıtacak, isteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek.

Sınav görevlilerine maske ve dezenfektan ile lateks eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maskelerini ve siperliklerini kullanabilecek.

Sınav görevlileri Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 belirlenen sınav görevlileri görevleri iptal edilip, yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak.

Kovid-19 ile alakalı durumu olan adaylar da HES kodlarından belirlenmiş ve Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda Kovid-19 durumlarına göre gruplara ayrılacak ve sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Bu durumda olan adaylar, ÖSYM tarafından SMS ile sınavdan önce bilgilendirilecek.

Okul bahçelerinde yoğun çoğalmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine giremeyecek.

Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirimiş olacak.

Sınav sonuçları, 17 Aralık’tarihinde açıklanacak.