E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

2022 yılına girdiğimiz şu günlerde 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son günleri de giderek yaklaşıyor.


 2019 yılından sonra covid-19 sebebiyle eğitimlerine uzaktan devam eden öğrenciler yaklaşık 1.5 yıl okullarından uzak kalmıştı. Bu sene ise uzun aranın ardından yüz yüze eğitime devam edilme kararı alınmıştı. Yüz yüze eğitimin birinci döneminin sonuna yaklaştığımız bu günlerde öğrenciler de karnelerini almak için sabırsızlanıyor. Velilerin ve öğrencilerin şu günlerde en çok merak ettiği şeylerden biri de E-okul karne notu sorgulama ekranına nasıl girecekleri.

E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

2022 yılı birinci dönem E-okul sınav notu sorgulamak isteyenlerin öncelikle internet üzerinden E-okul sistemine giriş yapması gerekiyor. Öğrencinin bilgilerini girdikten sonra öğrencinin fotoğrafını seçerek e-okul sistemine giriş yapabilirler. E- okul üzerinden not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav takvimi, ders programı gibi bilgilere ulaşılabilir. E- okul üzerinden karne notu da sorgulanabiliyor.

Birinci dönemin sonlarına yaklaştıkça öğrenciler de karne notlarını merak etmeye başladı. Karne notlarının açıklanması okullardaki sınav takvimine göre değişiklik gösteriyor. Karne notlarının tüm okullarda yakın zaman içerisinde açıklanması bekleniyor. İkinci sınavlar da açıklandıktan sonra birinci dönem karne notları belli olacak.

E-Okul GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ