E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

E-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden bulundukları yerden kayıt olabilecek ve sınav başvuruları yapabilecek.


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanlar, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini duyurdu.

Prof. Dr. Halis Aygün, Sınav başvurularını 4 Şubat ‘tarihinde başlayacağını, 2 Mart ‘tarihinde sona ereceğini söyledi.

HES koduna aman dikkat

Prof. Dr. Halis Aygün, adayların başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yada bireysel olarak ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapılabileceğini söyledi.

YKS başvurularında diğer sınav başvurularında olduğu gibi HES kodu bilgisi istendiğini hatırlatan Prof. Dr. Halis Aygün, “Adaylarımızın hangi başvuru platformunu tercih yaparsa yapsın HES kodunu muhakkak almış olmaları gerekiyor.”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “Sınava dair ayrıntılı bilgiler 2021-YKS kılavuzunda vereceğiz.

Adaylarımızın ÖSYM’nin sitesinden erişebilecekleri kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.”