e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başladı

Bu haber 19 Şubat 2023 - 18:45 'de eklendi ve 202 kez görüntülendi.

Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik ve İlkim Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımız için, “Afetzede Barınma Desteği” başvuruları e-Devlet üzerinden başladı. Konuyla ilgili AFAD’ın Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım şu şekilde:

“Deprem bölgesinde konutu @csbgovtr tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımız için, “Afetzede Barınma Desteği” başvuruları @ekapi üzerinden başlamıştır.

Hatalı başvuru durumunda, “İPTAL” seçeneği kullanılarak yeniden başvuru yapılabilmektedir.”

İŞTE DEPREMZEDELERE 10 BİN LİRA DESTEĞİNİN AYRINTILARI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) basın toplantısı düzenledi. Oktay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Zarar veya hasar gören afetzedelere 10 bin TL hane başı ödememiz vardı. Bunu biraz daha detaylandırayım. 10 bin TL hane başı destek; afette yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Yani hasarsız olanlar değil; hasarsızın dışında kalan diğer alanlarla ilgilidir. Ödemeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların verilerine göre yapılmaktadır. Şu ana kadar vatandaşlarımıza 6 milyar 802 milyon 680 bin TL ödeme gerçekleştirilmiştir.”

Oktay, Kira ve taşınma yardımıyla ilgili talepleri olan afetzedelerin e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belitti. Oktay, Nüfus cüzdan ve kimlik kartını kaybeden vatandaşların da yine e-Devlet üzerinden yarından itibaren başvurduklarında geçici kimlik kartlarını alabileceklerini aktardı.

BAKAN KURUM: İNŞAATLAR MART AYINDA BAŞLIYOR

Ayrıca Bakan Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki TOKİ konutlarının yapımına mart ayında başlayacaklarını söylemişti.

Bakan Kurum, “Mart ayı başı itibariyle 10 ilimizde eş zamanlı yürüteceğiz. Bu çerçevede her gün üstüne koya koya gidiyoruz. İnşaat malzemelerinin tedarikini dahi, birçok üreticiyle, demircilerimizle, çimentocu, seramik üreticimizle görüştüm. Takdir edersiniz ki 2-3 ay içerisinde tüm afet bölgelerindeki konut inşaatların başlama sürecini yönetiyoruz. Tüm alanlarda inşaat sürecini yönetmek, malzeme tedarikini bunu bütün alanlara ilişkin tespitlere müteakip etap etap ihalelerimizi yapacağız.

Hedefimiz 2-3 ay içerisinde büyük bir ihtiyacı giderecek adımları atacağız. Ardından da şehrin merkezindeki planlamaları yaparak, o planlamalardan sonra oluşan master plan çerçevesinde şehrin ihtiyacı, kültürü, sosyolojisi doğrultusunda da şehir merkezlerinin inşasını yapacağız. Ay sonu itibariyle süreçlerimizi başlatıyoruz ve Mart ayı başında da inşaatlarımıza eş zamanlı başlayacağız ve söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza yeni, sağlam konutlarını nasıl diğer afetlerde söz verip yapıp bitirdiysek, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli afetimizde de aynı anlayışla yayacağız ve onlara sözümüzü tutacağız. İnşallah bu süreci büyük bir titizlikle, hassasiyetle yürütüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN