Depremzede gençlere üniversiteye hazırlanırken destek verilecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Depremzede gençlere üniversiteye hazırlanırken destek verilecek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, bölgede yaşayan 13,5 milyon kişiyi olumsuz etkilerken, aralarında üniversiteye hazırlanan öğrenciler de bulunuyordu. Bu gençlere yönelik bir proje üretildi.


Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem sonrasında üniversiteye giriş sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz mentorluk yapılacak.

Depremzede gençleri YKS’ye üniversite öğrencileri hazırlayacak
İstanbul’da bir grup üniversite öğrencisi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan depremzede öğrencilere destek olmak amacıyla proje başlattı.

Birçok öğrenci kitaplarına ulaşamadı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde YKS’ye hazırlanan birçok öğrenci, evlerinin yıkılması ya da hasar alması nedeniyle sınava hazırlandıkları kitaplarına ulaşamazken motivasyonları da olumsuz etkilendi.

“12 Mentorluk”
İstanbul’da yaşayan bir grup üniversite öğrencisi, gönüllü olarak, YKS’ye hazırlanan öğrencilere ücretsiz mentorluk ve kaynak kitap desteği sağlayan “12 Mentorluk” adında bir proje başlattı.

Gönüllü gençler, Maltepe’de bir okulun bilgisayar sınıfında kurdukları atölyede hazırlıklarını sürdürüyor.

Proje, 20 Şubat’ta faaliyete geçecek
Proje Koordinatörü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi İbrahim Hakkı Ertürk, pandemi sürecinde öğrencilere yönelik bir şeyler yapmak amacıyla sosyal medyada “Sekiz 12 SU” adında, öneri, motivasyon ve mizahi içerikler üreten gönüllü bir ekip kurduklarını söyledi.

“Bir kitap zinciri oluşturduk”
Afetten etkilenen öğrencilerle daha etkili ve düzgün bir iletişim kurabilmek için psikolojik danışmanlarla ve psikologlarla çalıştıklarının altını çizen Ertürk, şu bilgileri verdi:

Kitap fiyatları çok pahalı olduğu için de bir kitap zinciri oluşturduk. Kurduğumuz web sitesi üzerinden kitap bağışında bulunabilir ya da ihtiyacınız olan kitabı temin edebilirsiniz. Bu projeyle gönüllüler ve depremzede öğrenciler arasında adeta köprü görevi görüyoruz.

Mentorluk desteği almak isteyenler de başvurabilir
Kurulan web sitesinden mentorluk başvurusu yapılabildiği gibi mentor desteği almak isteyen öğrencilerin de ilgili formu doldurarak talepte bulunabileceğini belirtildi.