CUMHURİYETİMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

CUMHURİYETİMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN


Türk Milleti olarak, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 97. yılını kutlamanın kıvancını ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bundan yaklaşık 100 yıl önce Azîz Türk Milleti, dört bir yandan sıkıştırılmış olduğu ve âdeta imha edilmeye çalışıldığı Anadolu coğrafyasında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde makus talihini yenmiş zincirlerini kırmış, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla da, kıyamete dek sürecek olan varlığını ve egemenliğini dünyaya, tarih boyunca olduğu gibi bir kez daha kararlılıkla ilân etmiştir.

Bu bilinç içinde Cumhuriyetin çocukları olan bizler, çocuklarımızın, torunlarımızın, gelecek nesillerin aldığı nefese kadar bağımsız yaşayabileceği, kan ve gözyaşı dökmeden, barış ve huzur içinde, gururla yasayabilecekleri bir vatan bırakmalıyız.

Türk Milleti olarak içinden geçmekte olduğumuz bu hassas dönemden alnımızın akıyla çıkmak ve aydınlık yarınlara ulaşmak istiyorsak, Büyük Önder Atatürk’ün aziz hatırasına ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gerekmektedir.

Millet olarak, Cumhuriyete sahip çıkmayan, Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürümeyi reddeden, Atatürk’ün manevi şahsiyetine saygısızlık eden, ilke ve inkılaplarını yok sayan, Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bu topraklarda yaşadığını unutup, Türk Milleti’ne, Atatürk ve Cumhuriyete düşmanlık besleyenleri, habis bir ur gibi milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışanları da içimizde barındırmamak milli bir görevdir.

İçinden geçmekte olduğumuz bu kritik süreçte Cumhuriyetimizin ve Devletimizin kazanımlarının kıymetini bir kere daha anlıyor, “Atalarımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz. Bizlere bu güzel vatanı ve Devletimizi hediye eden bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emanetlerine sahip çıkacağımıza, devletimizi korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için şaşmaz bir azim ve kararlılıkla her türlü fedakarlığı göstereceğimize söz veriyoruz.

Bu vesileyle, özgürlük, demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetin ilanının ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. yıldönümünü kutluyor; Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Erhan Bayram
Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı