Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar


İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, tüm parti mensuplarımıza en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Bugün son Kabine Toplantımızın ardından bir kısmını milletimizle paylaştığımız 2022 değerlendirmelerimize devam edeceğiz. Ayrıca 2022’de milletimize kazandırdığımız çalışmalardan bazılarını kısaca hatırlayacağız.

class=”medyanet-inline-adv”>

MÜJDELERİ PAYLAŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

2023’ün ilk grup toplantısının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni müjdeleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz.  Şehirlerimize yaptığımız ziyaretlerle bu şöleni illerimize de taşıyoruz. Bizim milletimize bir ahdimiz var. Biz eser ve hizmet ziyaretiyle milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmekte kararlıyız.

TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Varsın birileri ucube masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri bizim emeğimizi, alın terimizi iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülkenin gerçeği sanarak kendi devletine karşı kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız. Biz yatırımla, istihdamla, ihracatla Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.

DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

class=”medyanet-inline-adv”>

Biz demokrasimizi güçlendireceğiz, biz mazlumların sesi mağdurların umudu olarak ülkemizi yükseltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın farkı diğerlerinden budur. Milletimiz seçim sandığına gittiğinde hezeyanlara bakmayacak. Sandığa vardığında milletimizin bakacağı tek şey kimin hangi ümidi verdiğidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMemur ve emekliler dikkat: İşte yüzde 25 zam uygulanmış yeni maaşlar!Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YÜZYILI’NI MİLLETİMİZLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Türkiye Yüzyılı’nın inşasını milletimizle gerçekleştireceğiz. Yeni yönetim sistemimizin sağladığı hızlı karar alma kabiliyetini programlarımızı, projelerimizi daha çabuk hayata geçirmek için kullanıyoruz. Ülkemizin siyasi, diplomatik, askeri gücünü her bir insanımızın hayatına olumlu katkılar sağlamak için sürdüreceğiz.

‘SON DEFA’ SÖZÜMÜZÜ BİRİLERİ YANLIŞ ANLIYOR

Biz de yaptıklarımızla yetinmeyeceğiz. Yaptıklarımızı bir girizgah kabul ediyoruz. Bu seçime yönelik bütün gayretimizi ortaya koyacağız.  2023’te milletimizden son defa ve çok daha güçlüm destek istiyoruz. Son defa sözümüzü birileri yanlış anlıyor. Ben bu seçim için söylüyorum.

5 YENİ TÜNEL

Yıl değerlendirmesinde eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve gençlik spor alanlarındaki çalışmalarımızın özetlerini paylaşmıştık. Geçtiğimiz yıl ulaştırmada 360 kilometre yeni bölünmüş yol, 834 kilometre bütünlü sıcak kaplamalı yol yaptık. 5 yeni tünel ile 15,7 kilometreyi bulan 78 yeni köprüyü tamamladık. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde hizmete açtık. Malatya çevreyolunun 1. kısmı ve Malatya Hekimhan Yolu’nu, Bitlis çevreyolunu, Togg fabrikası bağlantı yollarını ve Hasankeyf Tüneli’ni, Yusufeli yollarını, 39 köprü ve 19 köprü viyadüğüyle, uzunluğu 70 kilometreyi bulan Ağrı-Patnos yolunu, Samsun’da Kavak-Asarcık yolunu hizmete aldık.

BİZ GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ

class=”medyanet-inline-adv”>

Hava yollarında Rize-Artvin Havalimanı ve Tokat Havalimanını hizmete sunarak toplam havalimanı sayısını 57’ye çıkardık. Biz gerçekleri anlatıyoruz. Tren yollarında, Gaziantep Gaziray, Tavşantepe Sabiha Gökçen metrosunu açtık. Milli Elektrikli Tren Seti’ni ürettik. Uzunluğu 120 km olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile Antalya-Alanya Otoyolu’nun inşasına başlıyoruz. Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere veriyoruz. Gayrettepe-Havalimanı, Halkalı-Havalimanı, Bakırköy-Kirazlı metro hatları ile Kocaeli Şehir Hastane tramvay hattı açılışını gerçekleştireceğimiz projeler arasında yer alıyor.

DOĞAL GAZDA YÜZDE 75 DESTEK

Hızla artan enerji fiyatlarından vatandaşımızı korumak için elektrikte yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 destek sağladık. Doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 19 milyona yükselttik.

KDV’Yİ YÜZDE 8’E DÜŞÜRDÜK

Sosyal yardımlar kapsamında da 2,4 milyon haneye 2,9 milyar lira elektrik desteği verdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düşürdük.

KARADENİZ GAZI MART SONUNDA DEVREDE

class=”medyanet-inline-adv”>

Karadeniz gazını milli sisteme bağlamak için yürüttüğümüz çalışmalarda sona yaklaştık. Karadeniz gazının ilk fazını inşallah Mart ayı sonunda devreye alıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika: Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli olduHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR13 soru 13 cevap! Yeni konut kampanyasında Bakan Nebati ve Bakan Kurum merak edilen soruları cevapladıHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDev konut kampanyasıyla ilgili ilk değerlendirme: Fiyatlar aşağı çekilecekHaberi Görüntüle