Cumhurbaşkanı Erdoğan bu video ile dünyaya seslendi: Babasınadan ayrılan Ukraynalı çocuk! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu video ile dünyaya seslendi: Babasınadan ayrılan Ukraynalı çocuk!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Diplomasi Forumu’nda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ile ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan tüm dünyaya Irpin’de babasından ayrılan çocuk ile seslendi.


Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nda, ana gündem maddelerinden birisi Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş oldu. Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları zirve kapsamında, savaştan bu yana ilk kez bir araya gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu gündem ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

BABASINDAN AYRILAN ÇOCUK İLE DÜNAYYA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşın etkileriyle ilgili; Ukrayna’nın Irpin kentinde yaşanan ve kameralara yansıyan bir olay ile tüm dünyaya seslendi.

Erdoğan’ın tüm dünyaya seslendiği video Ukrayna’nın İrpin kentinde kaydedildi. Küçük bir çocuğun babasıyla vedalaştığı anların kaydedildiği görüntülerde Ukraynalı polisin ailesiyle vedalaşması yansımıştı. Annesiyle yola çıkan Artur isimli bir küçük çocuk, polis olan babasına veda etmekte güçlük çekmişti. Babasından ayrılamayan küçük çocuk, babasına defalarca sarılmış, kaskına vurmuş ve gözyaşlarına boğulmuştu.