Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Hedef 100 milyar dolar! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Hedef 100 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengezur Koridoru’na büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu.


Web Banner

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi nedeniyle Türkmenistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bugün Aşkabat’ta “Birlikte Geleceğe” temasıyla gerçekleştirdiğimiz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15’inci Zirvesi’nin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Başta Dönem Başkanı ve ev sahibimiz Türkmenistan olmak üzere, zirvemizin başarısında emeği geçen tüm üye devletlere ve sekreteryaya teşekkür ediyorum. Türkiye olarak Zirve Dönem Başkanlığı’nı devrettiğimiz dost ve kardeş Türkmenistan’a başarılar diliyorum.

Başta Dönem Başkanı ve ev sahibimiz Türkmenistan olmak üzere, zirvemizin başarısında emeği geçen tüm üye devletlere ve sekreteryaya teşekkür ediyorum.

Türkiye olarak Zirve Dönem Başkanlığı’nı devrettiğimiz dost ve kardeş Türkmenistan’a başarılar diliyorum. pic.twitter.com/LaAkOOE4p7

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) November 28, 2021

Ortak hedeflerimize ulaşabilmemiz için gerekli yol haritamız 2025 Vizyon Belgesi’nde yer alıyor. Bugün onayladığımız Aşkabat Eylem Mutabakatı, bu doğrultudaki güçlü irademizi ortaya koyuyor.

Bölgemizde ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve modern İpek Yolu’nun canlandırılması gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bu çabalarımızın en somut tezahürüdür.

“ZENGEZUR KORİDORU’NA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

İslamabad – Tahran – İstanbul karayolunun işlerlik kazanması ve aynı güzergâhtaki demiryolu hattının canlandırılması gayretlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizle bölgemiz arasında doğrudan karayolu bağlantısı kuracak Zengezur Koridoru’na da büyük önem veriyoruz.

8 milyon kilometrekarelik bir alanda, yaklaşık 500 milyon nüfusu barındıran coğrafyamızın sunduğu yüksek potansiyelden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz.

İnşallah teşkilatımızı daha çok sahiplenecek, reform sürecini devam ettirecek, güçlü bir bütçeyle daha etkin kılacağız.”

Web Banner
Web Banner