Covid servilserinde çalışan personele müjde! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Covid servilserinde çalışan personele müjde!


Web Banner

Covid servilserinde çalışan personel çalıştığı süre için % 100 tavandan alacak. Aynı dönemde başka birimde görev yapmış ise bu oran düşecek İl sağlıkta 112 çalışanları , filyasyon ekipleri ,yurtlarda ve laboratuvarda görevli personel ve hıfzıssıha üyeleri tavan alacak. Personel yüzde 100 hekimler yuzde 75 tavan .. Tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personelinden; Covid-19 için ayrılmış poliklinik, servis, yoğun bakım, görüntüleme ve acil servis acil servis alanlan ile Covid-19 PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarına gorevlendirilenlere görev yaptıkları süreler için; % 100 – bu alanlarda çalışmayan sağlık hizmetleri sınıfı personeli ile tabip dışı diğer personele Ek tabloda belirlenen oranlar, esas alınarak ek odeme hesaplanması yapılacak.

Tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personelden, Covid-19 pandemisi kapsamında hizmet sunumu için ayrılan ve münhasıran Covid-19 hastası takip ve tedavisinin yapılması üzere oluşturulan Covid-19 poliklinigi ve servisleri ile Covtd-19 için ayrılmış görüntüleme ve Covid-19 PCR testi yapılan mikrobiyoloji laboratuvarında gorev yapanların görev yaptıkları süreler için; tavan ek odeme tutarına esas katsayısı 2 (iki) olarak alınacak.

Covid-19 salgın hastalığı nedeni ile karantina altıda olanların bu durumlarını Başhekimce belgelendirilmesi halinde kullandıkalrı hastalık izin süreleri hariç olmak üzere bütün izinler (idari izinler dahil) çalışılmayan gün olarak değerlendirilecektir. Genel olarak bakıldığında Hemşirelerin önceki döneme göre aldıkları aynı kalırken, hekimlerin alacakları tutar azalmış oldu. Ayrıca Din Hizmetleri Sınında görevli imam vb. unvanlara da %100 ek ödeme verileceği görülüyor.

İdari hizmetler sınıfında görevli memurlar %89 alırken din görevlileri %100 oranında ek ödeme alacaklar.

Acil Servis, Diyaliz, Yoğun Bakım haricinde; 1 gün Covid alanda görevli olan 1 günlük riskli birim tavan katsayısından hesaplanacak YANİ Covid alanda çalışılan günler kadar riskli birimden hesaplanacak. (Bir önceki, dağıtılan tavan ek ödemedeki gibi 1 gün Covid alanda çalışan tam ay Covid alanda çalışmış gibi sayılmayacak.)

 

Acil servisteki Covid19 izole alanda çalıştığınız günler için %100 acilin diğer alanları için %66 oranında ek ödeme alırken, Lisans mezunu bir hemşire vergi dilimine girmiş haliyle 1700 lira civarında almıştı.

Web Banner
Web Banner