Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi zorunlu olsun « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi zorunlu olsun


22 Kasım Pazar günü Tarih öğretmenleri Twitter’da Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi zorunlu olsun dedi.

Atılan tweet sayısı: 41.000
Katılımcı sayısı: 250
Gündemde kalma süresi: 1 saat
Gündeme giriş sırası: 17

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi konularının tamamının okutulması, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders müfredatının hafifletilmesi için Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi mutlaka zorunlu olmalıdır diyen Tarihçiler, bu durumun aynı zamanda Tarih branşı açığını artıracağını ve daha fazla Tarih öğretmeninin istihdamını sağlayacağını Twitter’da gündeme getirdi.

Yeni neslimize yakın dünya ve Türkiye tarihini öğretmenin yolu Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi ile mümkün olabilir. Lakin ders 12. sınıflarda seçmeli olarak okutulmaktadır. Dağlık-Karabağ, Kıbrıs Meselesi, Srebrenitsa Katliamı, Ermeni Sorunu gibi önemli konuların bu ders içerisinde yer alması, günümüz dünyasında yaşanan problemlere ışık tutması, ülkemizin ve dünyamızın yakın geçmişine dair bir içerik sunması açısından zorunlu olarak yapılandırılması önemlidir. Dersin seçmeli olması öğrencilerin bu mühim konuları görmesine olanak sağlamamakla birlikte YKS gibi merkezi sınavlarda da soru olarak öğrencilerin karşısına çıkmaktadır.

Dersin bazı konuları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin içerisinde bulunmakta fakat geniş bir yer verilmemektedir. Konuları zaten ağır olan bir dersin yine konuları ağır olan başka bir ders bünyesine alınması hem öğretmen hem de öğrenci açısından pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Öğretmenler, ders planına uyabilmek için 20. yüzyıl başlarında dünya, Milli Mücadele dönemi, Atatürk dönemi iç-dış politika, Atatürk ilke ve inkılapları gibi önemli ve her Türk gencinin bilmesi gereken konuları üstünkörü anlatmak zorunda kalıyor. Öğrencilerse doğal olarak ağır müfredat nedeniyle bu önemli konuları anlamakta ve öğrenmekte zorluk çekiyor.