Bu şartı karşılayanlara 750 TL ödeme yapılacak! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu şartı karşılayanlara 750 TL ödeme yapılacak!


Web Banner

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında 400 bin öğrencinin ulaşım desteği sağlıyor. Eğitim hayatını sürdüren öğrencilere yönelik ulaşım desteğinden yararlanmak için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) başvurmak gerekiyor. İşte, öğrencilere eğitim yardımı başvuru sayfası…

Eğitim yardımı başvuru sayfası açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere eğitim desteği sağlamak için 2023 yılında 300 milyon TL bütçe ayırdı. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için aylık 750 TL ödeme yapılıyor.

Başvuru yapan öğrencilerin başvuruları onaylandığı takdirde 750 TL aylık olarak yapılacak. 18 yaşından büyük öğrenciler kendi başvurularını gerçekleştirebilirken, 18 yaşından küçük öğrenciler için aileleri başvuru yapabilir.

EĞİTİM YARDIMI NE KADAR 2023?

Devletin yaptığı sosyal yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerinin teyit işlemini tamamlamasını beklemeniz gerekiyor.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara ödemeleri, beyan ettikleri banka hesaplarına veya PTT’den yapılıyor. 750 TL eğitim yardım parası almaya hak kazanan kişiler, banka hesabı beyan etmemeleri halinde PTT şubelerinde kimlik kartlarını ibraz ederek ödemelerini elden nakit alabiliyor.

EĞİTİM YARDIMI NE KADAR SÜREYLE VERİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden verdiği eğitim yardımı, bir eğitim-öğretim sezonu içerisinde iki kez veriliyor.

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIYOR?

Devletin verdiği sosyal yardım parasından faydalanmak için e-Devlet’in www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi internet sitesindeki formu doldurun.

Öte yandan yardım parası başvurusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan da (SYDV) yüz yüze yapılabilirsiniz. SYDV temsilcilikleri, ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde yer alıyor. Bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlık ya da duruma göre valilik binasına giderek bilgi alabilirsiniz. SYDV iletişim bilgilerine www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim-bilgileri/sydv web sayfasından ulaşmak mümkün.

Eğitim yardımı parası başvurusu, değerlendirme süreci sonrası uygun görülmesi halinde aylık olarak hesaplara yatırılıyor.

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU E-DEVLET’TEN NASIL YAPILIYOR?

e-Devlet mobil uygulamasına veya herhangi bir tarayıcıdan www.turkiye.gov.tr web sayfasına açarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile oturum açın

e-Devlet’in Sosyal Güvenlik Kurumu Eğitim Öğretim Yardımı Talebi www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi sayfasını açın

BAŞVUR tuşuna basarak istenen bilgileri eksiksiz olarak yazın ve başvurunuzu tamamlayın.

EĞİTİM YARDIM PARASI BAŞVURU SAYFASI

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HANGİ SOSYAL YARDIMLAR YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım yaptığı kişilerin listesine www.aile.gov.tr/sygm/programlarimiz/sosyal-yardim-programlarimiz internet sitesinden ulaşmak mümkün.

2023/03/01/aile-bakanligi-sosyal-yardim.jpg

Web Banner
Web Banner