Bu İstifa Oyunundan Artık Vazgeçme Zamanı Gelmedi Mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bu İstifa Oyunundan Artık Vazgeçme Zamanı Gelmedi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgili fısıltı haberleri kamuoyunu oyalamaya devam ediyor. Sessiz kalalım desek olmuyor. Bugünlerde bu açıklamayı yapmak zorunda kalmak bizi de üzüyor fakat ülkemiz için, öğrencilerimiz dolayısıyla ülkemizin geleceği adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığımızı öncelikle sizlere belirtmek isteriz.


Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığının kaptan köşkünde Prof. Dr. Ziya SELÇUK oturmaktadır. Ziya SELÇUK’un profesör olduğunu öğretmenlerin bile büyük bir çoğunluğu bilmez. Nedeni mi? Çünkü Ziya SELÇUK mütevazı kişiliğiyle ön plana çıkmış bir Milli Eğitim Bakanıdır. O kadar alçak gönüllü olmuştur ki kendisine sadece ve sadece Ziya Öğretmen denilmesini istemiş, akıllarda ve gönüllerde Ziya Öğretmen olarak yer etmiştir.

Neredeyse her gün Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgili haberler sütunları süslüyor. Çünkü hem personel sayısı hem personel kalitesi hem de sunduğu hizmetin etki alanı düşünüldüğünde Milli Eğitim Bakanlığının gündemde her gün yer bulması kadar doğal bir durum yoktur. Fakat bizleri üzen ve düşünceye sevk eden bu haberlerin içinde dedikodu mahiyetinde, fısıltı şeklinde amiyane tabirle asparagas haberlerinde yer bulmasıdır.

Kamuoyu gündemine bugün “Ziya Öğretmenimizin” Sayın Cumhurbaşkanımızın instagram hesabını takip etmediği yönünde haberler düştü. Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz; devlet yönetimi ciddiyet, olgunluk, öngörü ve liyakat ister. Ergen tripleri devlet yönetiminde yer alamaz, almamalıdır. 15-16 yaşlarında çocuğu bulunan ya da 15-16 yaş gençlerimize eğitim veren öğretmenlerimiz çok iyi bilir ki “sen beni takip etmedin, ben seni takip ettim, sen takipten çıkmışsın, beni çıkarmışsın…” gibi söylemler 15-16 yaş gençlerimiz arasında yaygındır. Belki onlara bu söylemler yakışır fakat devlet yönetimi gibi ciddi bir işte “yok takip ettin, yok takipten çıktın…” gibi söylemler sadece gülüşmelere neden olur. Hele hele bu durumdan devletin koca bakanını “istifa etti” şeklinde düşünmek ya da algı oluşturmaya çalışmak daha da komik kaçar ve bir o derecede düşündürücü olur.

Daha önce demiştik yineleme ihtiyacı duyuyoruz ve diyoruz ki: Ziya Öğretmenimiz; göreve geldiğinden bugüne kadar sevgi dilini kullanmış, insanları kucaklamış, sevgi, saygı göstermiştir… #iyikivarsın,#iyikivarsınziyaselçuk gibi hastaglarla milyonlarca insanımız Ziya Öğretmenimize olan saygısını ve sevgisini göstermiştir. Toplumun her kesimince sevilen sayılan bakanımızı yıpratacağını sananlar, Ziya Öğretmenimizin kadrosunu kurmamasından yararlanarak başka hesaplar peşinde olanlara da şunu diyoruz “Sizi herkes biliyor, tanıyor…” Bu tür asparagas haberler haklılığımızı bir kez daha ispatlamıştır. Bu yüzden; Ziya Öğretmenimiz kendi ekibini çok hızlı bir şekilde artık kurmalıdır ve ekibiyle uyum içinde çalışmalıdır. Çünkü Ziya Öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı personeli için de ülke için de bir şanstır ve bu şans heba edilmemelidir.

Son olarak belirtmek isteriz ki; bu tür sahte gündemlerle kamuoyunu oyalamak yerine bu ülke için elimizi taşın altına koymalı ve dünyanın salgınla pençeleştiği bu günlerde ülkemiz için daha çok emek harcamalıyız. Kim ne yaparsa yapsın bizler dün olduğu gibi bugünde devletimizin çıkarlarını her şeyden üstün tutmaya devam edeceğiz. İşte tam da bu yüzden diyoruz ki; yazımızla, kalemimizle, sözümüzle, duruşumuzla Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK’un yanındayız… Kamuoyuna saygılarımızla.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu