Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den Kademeli Mesai Önerisi Geldi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den Kademeli Mesai Önerisi Geldi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, Kovid-19 salgının yoğun olduğu kentlerde bazı kamu kurumları, belediyeler, bankalar ve 8 saat açık kalan özel işletmelere 11 saatlik uzatılmış dönüşümlü mesai önerisini dile getirdi.


Kademeli mesai konusunun ele alındığı İstanbul İl Pandemi Kurulu Toplantı sonrasında Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özlü, kademeli olarak mesaiyle alakalı önerilerini paylaştı.

“Salgının yoğun olduğu kentlerde, hepsinde olmasa da uygun olan bazı kamu kurumlarında, belediyelerde, bankalarda ve 8 saat açık kalan özel işletmelerde bir süreliğine, 11 saatlik uzatılmış dönüşümlü mesaiye geçilebilir” önerisini dile getirip Prof. Dr Özlü konuşmasına şöyle devam etti:

Çalışanlar sabahçı, öğlenci iki gruba ayrılır. İlk grup saat 07.00 ile 12.00; ikinci grup ise saat 13.00 ile 18.00 saatlar arasında 5 saat mesai yapar. İki grup birbiriyle iş yerlerinde, toplu taşımada, servislerde karşılaşmaz. İş yerlerinde yemek yenmez. Çalışan yoğunluğu yüzde 50 oranda azaltılmış olur.

SALGININ KONTROLÜNE KATKI SAĞLAYABİLİR

İşe gidiş ve dönüş saatlerinde toplu taşımada yoğunluk azaltılmış olur. Mesai saatleri uzatılmasıyla birlikte, buralardan hizmet alan vatandaşlarımız bekleme salonlarında, kuyruklardaki yoğunluğu da zamana yayıldığı için azalmış olur.

İl Hıfzısıhha Kurulları’nın kendi il verilere dayalı olarak ihtiyaç duymaları durumunda alacakları kararlarla, böyle bir uygulama, tam kapatmanın getireceği sorunlardan kaçınarak, salgının kontrolüne katkı sağlayabilir.