Başöğretmenlik Sınavı Ayrıntıları Belli Oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Başöğretmenlik Sınavı Ayrıntıları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Kasım’ da müjdesi verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu mecliste. Başöğretmenlik Sınavı Ayrıntıları Belli Oldu


İçerisinde birçok yenilik bulunduran bu kanunla 3000 ek gösterge de 3600 ek göstergeye yükseltiliyor. Ayrıca bu kanun içerisinde öğretmenler için yeni unvanlar da bulunuyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde tanımlanan uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları öğretmenlerin kendilerini mesleki hayatlarında bir adım daha öne taşımalarını sağlayacak.

Öncelikle mesleğinde 10 yıl görev yapmış öğretmenler uzman öğretmen olmak için sınava girebilecek. Öğretmenlerin uzman öğretmenlik sınavına girebilmesi için 180 saatlik bir Uzman Öğretmenlik Eğitiminden geçmeleri gerekecek. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler Uzman Öğretmenlik Sınavına girmek için hak kazanacak. Sınavdan 70 üstü alan öğretmenlerin Uzman Öğretmenlik Belgeleri düzenlenecek.

Uzman öğretmenlik unvanını alan öğretmenlerin ayrıca maaşlarına 1000 TL’ lik bir zam da yapılacak. Mesleğinde daha da ilerlemek isteyen öğretmenlerin almaları gereken bir sonraki unvan ise başöğretmenlik olacak. Uzman öğretmenlik görevinde 10 yılını tamamlamış öğretmenler başöğretmen olabilecek.

Uzman Öğretmen görevinde 10 yılını tamamlamış olan, kademe ilerlemesinde cezası bulunmayan ve 240 saatlik Başöğretmen Eğitim Programını tamamlamış olan öğretmenler yazılı sınava girmeye hak kazanabilirler. Başöğretmenlik Sınavında 70 puan üzeri alan öğretmenler başöğretmen unvanını alırlar.

Başöğretmen unvanını olan öğretmenlerin uzman öğretmen maaşlarının üzerine 1000 TL’ lik bir zam daha yapılıyor.

Böylelikle öğretmenler mesleklerinde daha ileriye gitmeleri için teşvik ediliyor.