Bakan Yanık’tan ‘Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak?’ sorusuna yanıt « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Yanık’tan ‘Vatandaş maaşı nasıl bağlanacak?’ sorusuna yanıt


Web Banner

Geçtiğimiz gün İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili kapağına sert tepki gösteren Bakan Yanık, ‘Her seçim öncesi bir parmak sallamaya kalkarlar vesayet odakları, her seferinde de millet gereken cevabı verir. Milletin iradesini tecelli edeceğini her seferinde tekrar eden, seçim sonuçlarına kadar hiçbir sonuçtan emin olmayacak bir siyasi lider. Böyleyken, buna rağmen, hala ‘gidecek’ gibi son derece çirkin, Sayın Cumhurbaşkanımızın hak etmediği ifadelerle seçime gölge düşürmeye çalışmak bir öğrenilmiş çaresizliktir.’ dedi.

“Biz gülüp geçiyoruz bir tarafıyla, çok aciz tepkiler bunlar.” diyen Yanık, ‘Milletimiz gereken cevabı 14 Mayıs’ta verecek, biz milletimize güveniyoruz. Seçmenin gündemi her zaman daha rasyoneldir.’ açıklamasını yaptı.

“Sosyal yardımlarımız dezavantajlı gruplara sağlanan yardımlar. Birey yoksulluk sınırına düşmeden destek vereceğiz.” diyen Yanık, ‘Şu anda sayı vermeyeyim, ama böyle bir grup olduğunu tespit etmiştik. Bizim sosyal yardımlarımız son derece esnek.’ ifadelerini kullandı.

“AYNI AİLEDEN BİRKAÇ KİŞİ BU MAAŞTAN FAYDALANABİLECEK”

‘Vatandaş maaşı’nın da nasıl bağlanacağını anlatan Bakan Yanık, ‘Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, ‘Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum’ diye müracaat ettiğinde ‘Gelir miktarı ne kadar?’ bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiği, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var.’ açıklamasını yaptı.

Yanık sözlerini şöyle sürdürdü; Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır. ‘Biz söylüyoruz onlar yapıyor’ lafına gülünür. Bugüne kadar kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda AK Parti iktidarlarının yaptıkları ortada. Dolayısıyla ‘Biz söylüyoruz onlar yapıyorlar’ haksızlık olur.

 

 

Web Banner
Web Banner