Bakan Yanık’tan sözleşmeli personel alımı açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Yanık’tan sözleşmeli personel alımı açıklaması


Web Banner

Bakan Yanık, katıldığı bir TV programında Bakanlık bünyesinde alınacak olan 2431 sözleşmeli personel ataması ve ev hanımları için emeklilik düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yanık’ın açıklamaları şu şekilde: “Ev hanımlarının emeklilik meselesi bizim aile kurumlarının sosyal taraflarına ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum. Ev kadınlarının emekliliği konusunda şöyle bir düzenleme olacak.

Kendi ailesi için ürettiği ekonomik değerin de bir kamusal tarafı var. Dolayısıyla dedik ki 2’ncisi tabi daha önemlisi bizim hiçbir vatandaşımızı sosyal güvenlik sisteminin dışında tutumamak gibi bir gayemiz var. Her vatandaş sosyal güvence sahibi olsun. Bunların dışında kalan birkaç gruptan birisi ev kadınlarıydı.

‘3TE 1’İNİ BİZ ÖDEYECEĞİZ’

Diyoruz ki evet kendi evinde üretiyorsun ama bunun kamusal tarafı var. Biz de senin emekliliğini kolaylaştıralım. BES’e dahil olan kadınlarımızın sigorta primlerinin 3’te 1’ini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Hem teşvik etmiş, hem kolaylaştırmış olacağız.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI HAKKINDA

Müracaatları aldık, rutin süreleri var. KPSS puan üstünlüğüne göre atamaları yapılacak, unvanlar belli, kadrolar belli, KPSS puan üstünlüğüne göre alacağımızı ifade etmiştik, müracaatları topladık, ataması önümüzdeki günlerde yapılır.

Çerçeve protokolü ile alakalı bizim kuruluşlarımızdaki bakım personellerinin etkilendiği nokta orası, arkadaşlarımız şu anda kaç personel, nasıl bir çerçeve oluşturacağız bunların çalışmalarını yaptılar, geçtiğimiz sene de aynısını yapmıştık. Çerçeve protokolünün dışında kalan arkadaşlarımız vardı. İlgili sendika ile toplu sözleşme ile eksikliği gidermiştik.”

Web Banner
Web Banner