Bakan Tekin yeni düzenlemeleri ile eğitim sistemin sil baştan değiştiriyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Tekin yeni düzenlemeleri ile eğitim sistemin sil baştan değiştiriyor!


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin son açıklamaları ile beraber yeni eğitim öğretim döneminde yapılan düzenlemeler içerisinde bir maddenin de evli öğretmenlerin atamalarına ilişkin olduğunu belirtti. Evli öğretmenlerin atama ve tayin mevzularında daha kolay esnekliklerin sunularak aile yapısının desteklenmesine olanak sağlayacaklarını belirten Bakan Tekin bununla beraber yeni düzenlemelerine hız kesmeden devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Türkiye genelinde her gelen bakan ile beraber değişen eğitim sisteminde bu dönemde de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görev başına geldiğinden bu yana yeni düzenlemelerine hız kesmeden devam ediyor. Yaptığı yeni düzenlemeler ile hem eğitim sisteminin güçlenmesini hem de öğretmenlerin daha konforlu bir hayat ve eğitim hayatı sürmelerini amaçlayan bakan birçok yeni düzenlemenin yeni yönetmelik ile beraber netleşeceğini belirtiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve başladığından bu yana yaptığı değişikliklerde açık liseler kapatıldı, ilk ve ortaöğretimde sınav sistemleri tamamen revize edildi. Son olarak ise merdiven altı kursların kapatılması kararı ile birçok özel kursun kapatılması gündeme geldi. Bunların yanı sıra öğretmenlerle ilgili adımlarda atılan yeni düzenlemelerde son açıklanan detay evli öğretmenlerin atamalarına ilişkin oldu.

Evli öğretmenlere daha fazla esneklik!
Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin son yaptığı açıklamalarla yeni düzenlemeler ile beraber evli öğretmenlerin atamalarında ve tayin işlemlerinde daha esnek davranılacağını belirterek öğretmenlerin aile yapılarına da destek olunacağını belirtti. Eş durumuna dair düzenlemeler, Öğretmen Atama ve yer Değiştirme Yönetmeliği’nde bulunduğunun altını çizen Bakan Tekin evli öğretmenlerin daha mutlu bir eğitim senesi ve hayatı yaşamalarına ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti.