Bakan Pekcan açıkladı: 2 milyonun üzerinde vatandaşımız… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Pekcan açıkladı: 2 milyonun üzerinde vatandaşımız…

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek için 7 Ocak ‘tarihinde hizmete giren  Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bugüne kadar 32,2 milyon ret işlemi ve 300 bin onay işlemi gerçekleşti.


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda, bugüne kadar 2 milyon üzerinde vatandaşın sisteme girip onaylarını kontrol yaptığını, 32,2 milyon ret işlemi ve 300 bin onay işlemi gerçekleştiğini bildirdi.

“İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek için 7 Ocak ‘tarihinde hizmete giren İYS’ye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi.”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bundan sonra da vatandaşların ticari elektronik ileti tercihlerini kolayca e-Devlet Kapısı’ndan ya da www.iys.org.tr adresinden arzu ettikleri zaman değiştirebileceklerini söyledi.

Bakanlığın İYS uygulamasıyla tüketiciler, tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebiliyor, kontrol edebiliyor ve reddedebiliyor.