Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı


Bakan Işıkhan bugün yaptığı açıklamada, asgari ücret görüşmeleri ile ilgili “Asgari ücret komisyonu toplanacak. Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan ayrıca sosyal medyadan yaptığı açıklamada depremden etkilenen bazı bölgelerde mücbir sebep halinin uzatıldığı bilgisini paylaştı. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Depremden etkilenen illerimizde vatandaşlarımıza desteklerimizi sürdürüyoruz. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki iş yerleri ile primini kendi ödemekle yükümlü sigortalıların 6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile 2023 yılının tamamı ve 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarına ait prim borçlarının ödeme süresini 31 Mayıs 2024 tarihine erteliyoruz.

Ayrıca, bu il ve ilçelerde afet kapsamında yer alan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapabilmesine ve borçlarının ilk taksidini, başvuruyu takip eden ay sonuna kadar, diğer taksitlerini ise bu taksidi takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilmesine imkan sağlıyoruz.”

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN OLACAK?

Öte yandan Bakan Işıkhan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh’ın düzenlediği ortak basın toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek Genel Kurula sevk edilen torba kanun teklifinde yer alan “çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye” ile ilgili ödeme takviminin nasıl olacağının sorulması üzerine Işıkhan, “Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız” yanıtını verdi. Düzenlemeden yararlanacak emekli sayısına ilişkin bilgi veren Işıkhan, “Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak” diye konuştu.

 

ASGARİ ÜCRETTE MAKSİMUM FAYDA

Asgari ücret komisyonunun çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Işıkhan, “Görüşmeler aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Işıkhan, AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan “ev hanımlarına emeklilik” sözünün hatırlatılması üzerine ise, “O da Orta Vadeli Plan’da ele alacağımız konular arasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın hiç bir sözü sözü havada kalmayacak, mutlaka yerine getireceğiz” açıklamasını yaptı.