Bakan Dönmez: Karadeniz’den evlere verilecek doğalgaz Türkiye’ye yetecek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Bakan Dönmez: Karadeniz’den evlere verilecek doğalgaz Türkiye’ye yetecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfi yapılan gazın karaya çıkmasına kadar yapılacakları anlatırken 2023’te yakılacak gazın 2026’dan itibaren evlerde kullanılan tüm gaz ihtiyacının karşılayacağını söyledi.


CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın canlı yayın konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Fatih Dönmez, bulunan gazın hemen üretime geçmesinin imkanının olmadığını, çok büyük bir sahada çalıştıklarını üretilen gazın  çekilecek bir boru hattı ile kıyıya geleceğini kıyıda kurulacak işleme tesislerinde kullanılabilir hale geleceğini söyledi. Dönmez konuda gerekli anlaşmaların da yapıldığını söyledi.

2023’TE EVLERE ULAŞACAK, 2026’DA TÜM EVLERE YETECEK

Beken Dönmez ilk üretimin 2023’te başlatmayı hedeflediklerini bununla birlikte o bölgede kuyu açma çalışmalarını sürdüreceklerini anlatırken bölgedeki ilk üretimi günde 10 milyon metreküp olarak planladıklarını 2025-2026 yıllarında maksimum üretim seviyesine çıkacaklarını o zaman da 15 milyar metreküp ile 20 milyar metreküp arasında bir üretim gerçekleştireceklerini böylece Türkiye’deki konutların tükettiği gazın tamamını karşılayabilecek hale geleceklerini açıkladı.

DENİZİN ALTINDA 4000 METREDE ÇALIŞMA YAPILIYOR

Dönmez, programda ayrıca yeni doğalgaz arama alanları ile birlikte  bu süre içerisinde denizin 4000 metre derininde yapılan çalışmaları, bu çalışmaları yürütecek yabancılarla yapılan anlaşmayı,  denizin dip seviyesinden karaya gelene kadar yapılacak çalışmaları detayları ile açıkladı.